Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden kazasıyla ilgili "Şehit olan kardeşlerim var ama rakamlarla ilgili bilgi veremem. Yeraltına şu an temiz hava veriliyor" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden kazasıyla ilgili, "Şu anda ilk olarak işçi kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Şu anda verilecek rakamlar yanıltıcı olur" dedi.

AK Parti'li Yurttaş: 20 işçi öldü

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Soma'da maden ocağındaki yangında 20 işçinin öldüğünü, 200'e yakın kişinin yaralandığının tahmin edildiğini söyledi.
Yurttaş, Manisa Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan kriz merkezinden edindiği bilgiye göre, madenden dumandan zehirlenmesi ve yanıklar sonucu 20 işçinin ölü olarak çıkarıldığını bildirdi.
Madenden şu ana kadar hastaneye 30'a yakın kişinin hastanelere sevk edildiğini, 1'i dışında bu yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını anlatan Yurttaş, "Madenin içinde 200'e yakın dumandan etkilenen işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Manisa, İzmir ve Balıkesir'deki tüm hastaneler hazır hale getirildi. 1 helikopter ambulans olay yerine sevk edildi."
Bölgedeki madenlerde zaman zaman göçük ve benzeri konularda kazalar yaşandığını, madenciliğin bu tür riskleri barındırdığını, önlem alınmasına rağmen böyle olayların önüne geçilemediğini dile getiren Yurttaş, "İncelemeler yapılacaktır, sorumlusu varsa ortaya çıkarılacaktır" dedi.