TBMM - Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü, dershanenin önüne park edilen bomba yüklü aracın teröristler tarafından patlatılması sonucu oğlu Eren Şahin'i kaybeden Oya Eronat, yaşanan son süreci AA muhabirine anlattı.

''Terörün bitirilmesi konusunda yeni bir sürece girildi. Devletin İmralı ile görüşmesi oldu, ardından da BDP'li iki milletvekili İmralı'da Öcalan ile görüştü. Siz terör saldırısında oğlunuzu kaybettiniz. Neler demek istersiniz?'' sorusu üzerine, Eronat, ''Sürecin bu noktaya gelmesi, açıkça beni mutlu ediyor'' dedi.

Güneydoğu'da, Diyarbakır'da evladını okula gönderen anneler var. 'Acaba oğlumun aklına birisi girer mi, çocuğum dağa gider mi, evladımı görebilir miyim?' diye endişe taşıyan anneler var. Eylemlerde, çok çocuğumuzun elinde molotof patladı, parmaklar koptu, kör olanlar oldu, hayatını kaybedenler var. Bakıyorsun bir anne gelip, o polisin elinden oğlunu nasıl ağlayarak götürüyor, korkuyor, endişe taşıyor. Artık bu endişeleri bitirmeliyiz. Bu sevgiyi yaşatmalıyız. Sıkıntılara, kana dur demeliyiz. Neye mal olursa olsun, bu süreç devam etmeli diye düşünüyorum.''

Eronat, ''Lütfen, 'herkes bu işten ne çıkar elde ederim' düşüncesini bıraksın, herkes elini taşın altına koysun. Kavgada yumruk sayılmaz, 'senden bu kadar öldü, benden bu kadar öldü, bu kadar askerimiz gitti, bu kadar dağdaki çocuklarımız gitti'; bunun hesapları yapılmasın. Yeter ki bundan sonra bir kişi daha ölmesin'' diye konuştu.

AK Parti'li Eronat, ''Şimdi kış, o yüzden bahara doğru ülke dışına çıkalım'' denildiğini anımsatarak, ''Eğer ağır kış şartlarında Zap kampından bir gecede 8 kilometre gelinerek karakola baskın yapılabiliniyorsa, kışın da sınır dışına çıkılabilir, bahane üretilmesin'' dedi. Niyet gerçekten iyiyse, herkesin, ''Evet biz bu işin arkasındayız, artık çocuklarımız ölmesin istiyoruz'' demesi gerektiğine işaret eden Eronat, ''Artık herkes net ve açık olmalı. Artık kral çıplak diyelim, herkes desin. Ben diyorum. Mutlaka görüşmeleri yapanlar da bu niyetle yapıyorlardır, ben ona da inanıyorum. 30 yıl, 40 bin can. Bunu ancak canı yananlar bilir'' sözlerini sarfetti.