İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Medeniyet Gençliği Derneği'nce Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İslam Medeniyetinin Dünya Barışına Katkıları" konferansında yaptığı konuşmada, Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını eleştirdi.

Kurtulmuş, "Mısır halkının özgür irade ve seçimleriyle iktidara gelen Muhammed Mursi, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusul el- Karadavi, İhvan-ı Müslümin'in manevi lideri Muhammed Bedii ve birçok insan idam cezasına mahkum edildi. Siyaseten insanları idam cezasına mahkum eden anlayış, temelinde insanların seçme anlayışını ortadan kaldıran anlayıştır. Seçme özgürlüğü yoksa insanın imtihanı yoktur" ifadelerini kullandı.

"Medeniyet Gençliği" isminin güzel ama iddialı bir isim olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Medeniyet gençliği sadece gazetelerde gördükleriyle, televizyonda dinledikleriyle, sadece kulaklarına fısıldanan sözlerle ne ayakta kalabilir ne bir ufuk sahibi olabilir ne de gelecek inşa edebilir. Zaman da söz de mekan da tam da sizin güçlü bir şekilde dünyaya irfanı ve hikmeti öğretebileceğiniz imkanı veriyor. Güçlü olacağız, birikimimizi artıracağız. Fikrimizi artıracağız. Çok sayıda insanla iç içe olacağız. Doğru istikamette, doğru bir dünyanın şekillenmesi için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.