BRAZZAVİLLE - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son kamuoyu yoklamalarında AK Parti'ye halk desteğinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu bildiren Bozdağ, böyle halk desteği olan, halka dayanan Hükümetin seçime gitmeyeceğini, hizmetlerini devam ettireceğini söyledi. 

Seçim isteyenlerin fazla beklemeyeceğini, 2014 Mart'ında seçim olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Biz bu meydana çıkanların seçim istediğini düşünmüyoruz. Bunlar seçimle iktidarın değişmeyeceğini, değiştirilemeyeceğini gördüler. Onlar seçim dışı yollarla iktidar değişikliği arzu edenler. Bir noktada seçimle alamadıklarını sokakta elde etmek istiyorlar. Ama demokrasilerde iktidarın alındığı ve verildiği yer sandıktır. Sandık dışında iktidarın el değiştirmesi mümkün değildir" diye konuştu. 

Mahalli idareler seçimlerinin 2014 Martı'nda yapılacağına dikkati çekerek, "9 ay sonra sandığa gidilecek. Hiç üzülmesinler. Bize ders vermek istiyorlarsa sandığı getiriyoruz önlerine. Ders almak istiyorlarsa yine sandığı getiriyoruz önlerine. Herkes milletteki karşılığının ne olduğunu bir kez daha görmüş olacaktır" dedi.  

Başbakan Erdoğan'ın üslubu

Bozdağ, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubuna yönelik eleştirilere ilişkin, "Sayın Başbakanımızın milletimiz tarafından sevilmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi hasbiliği, samimiliği ve harbiliğidir. Üslubunun da tatlılığıdır. Hitabetinin de güzelliğidir. Milletimiz Sayın Başbakanımızı, bu harbiliği, hasbiliği, samimiliği ve üslubunun güzelliği nedeniyle takdir etmiştir" dedi.