DİYARBAKIR

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 1 Kasım'da yapılacak genel seçim ilişkin, "YSK kararı nedeniyle parti olarak katılamayacağımız 1 Kasım seçimlerine bağımsız adaylarla veya seçim ittifakı yoluyla başka partilerin listelerinde yer almak suretiyle de katılmama kararı aldık" dedi.

Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yapılacak seçime girmeme kararı aldıklarını söyledi.

Çatışmaların, akan kanın bir an önce durmasını ve memleketin normale dönmesini umduklarını bildiren Yapıcıoğlu, bu şartlarda halkın iradesinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansımayacağını savundu.

"Özellikle Kürt seçmenler kayıtlı olduğu yerde kalmaya devam edebilecek mi? Silopi, Lice, Hazro, Kulp, Varto gibi yerlerde özellikle de Cizre’de 8 günlük sokağa çıkma yasağından sonra fırsatını bulanlar, imkanı olanlar akın akın göç ediyor. Batıda oturanlar ise doğuya doğru göç ettirilmek isteniyor" diyen Yapıcıoğlu, Şemdinli'deki halkın Irak'ın kuzeyindeki yakınlarının yanına göç ettiğini ileri sürdü.

Siyasetin seçimden ibaret olmadığını belirten Yapıcıoğlu, seçime girmeyen bir parti olarak doğruları anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Halkımızın nispi huzurunun ve kısmi kazanımlarının uluslararası güç odaklarının menfaatlerine kurban edildiği, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımayacağı bir ortamda, niteliğin düştüğü, partilerin nicelik olarak yükselmek için katıldığı bir yarışa girmenin çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle YSK kararı nedeniyle parti olarak katılamayacağımız 1 Kasım seçimlerine bağımsız adaylarla veya seçim ittifakı yoluyla başka partilerin listelerinde yer almak suretiyle de katılmama kararı aldık."

"O defterleri kapattık"

Zekeriya Yapıcıoğlu, gazetecilerin "Bu bir boykot kararı mı? ve AK Parti'den seçim için ittifak teklifi aldınız mı?" sorularını şöyle yanıtladı:

"Hayır, bu bir boykot kararı değildir. Seçmenlerimiz sandığa gitmekte, dilediğine oy vermekte serbesttir. İttifak görüşmeleri demeyelim, belki ittifak ön görüşmeleri şeklinde bazı partilerden bize teklifler geldi. Bunları değerlendirdik. İttifak görüşmesine evrilmeye değecek nitelikte teklifler olmadığı için o defterleri kapattık."