YOZGAT - CHP'nin Yozgat'ta birinci sıradan milletvekili adayı olan iş adamı Hasan Aslan Nurdoğdu (62), AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekili seçimlerinde kız kardeşi kız kardeşi Zeynep Kılınçarslan ile aynı partiden, aynı ilden aday listesinde ilk 2 sırayı paylaşmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Seçimlerde partisinin iddialı olduğunu belirten Nurdoğdu, "Ağabey-kardeş yardımlaşması içinde oluşturduğumuz atmosferle parlamentoya gidersek 'Yozgat’ın adı daha da yücelir' diye düşünüyorum" dedi.

Hasan Aslan Nurdoğdu’nun kız kardeşi emekli memur Zeynep Kılınçarslan (57) ise CHP'nin Yozgat'taki 4 aday adayından 3'ünün kadın olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Ayak kemiğindeki kırık nedeniyle hastanede tedavisi süren ağabeyi Nurdoğdu sağlığına kavuşana kadar onun yerine de çalışacağını anlatan Kılınçarslan, şöyle konuştu:

"Ağabeyimi hastaneye getirdiğimizde ayağının kırık olduğunu, ameliyat olması gerektiğini söylediler. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Bir süre dinlendikten sonra seçim çalışmalarına bizimle beraber devam edecek. 29 Mart’ta yapılan ön seçimde ağabeyim birinci, ben ikinci sıradan çıktım. Partililerimiz teveccüh gösterip böyle bir karar aldı. Aile olarak çok mutlu olduk. Ağabeyim ve diğer adaylarla dayanışma ve uyum içinde çalışacağız."