ORDU - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kurtulmuş, çeşitli partilerin milletvekili adaylarına yönelik saldırılara ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bu tür provokasyonların her seçim döneminde olabileceğine işaret etti.

Türkiye'nin böyle standartları yüksek demokratik bir seçim süreci yaşamasından rahatsızlık duyanlar olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Birileri Türkiye'de millet iradesinin sandığa, sandıktan da yönetime yansımasından rahatsız oluyor. Her seçim döneminde bu tür bazı provokasyonlar olur. Özellikle birileri bu seçimi hassas bir duruma getirmeye gayret ediyor, bunu asla kabul etmek mümkün değil" diye konuştu.

"Türkiye demokrasisi oturmuştur"

Saldırılara rağmen partilerin tabanlarının büyük bir çoğunluğunun olaylara karşı aklıselimle hareket ettiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin demokrasisi artık oturmuştur, birilerinin bu hain saldırıları, hain provokasyonları yüzünden asla Türkiye demokrasisi geldiği bu seviyeden geriye gitmeyecektir. Bu sevindirici bir taraftır. Üç beş serseri mayın çıkabilir, üç, beş provokatör çıkabilir ama şehirlerimizin büyük bir kısmında bu anlamda seçim kampanyası barış içerisinde devam ediyor. Ben bunların arkasındaki faillerinin en kısa zamanda yakalanacağına yürekten inanıyorum. Kimsenin şüphesi olmasın. Seçime kadar olan sürecin de barışçıl bir ortamda devam etmesini diliyorum."

Kurtulmuş, herkesi olaylara karşı daha sağduyulu olmaya davet ettiklerini söyledi.