ANKARA

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, yurt dışında yaşayan Türklere hitap ederek, Türkiye'nin  istenmeyen ve olmaması gereken bir seçime gittiğini belirtti. Türkeş, bunun sorumlusunun kim olduğunu, iki ay öncesine kadar gündemi takip eden herkesin anlayabileceğini söyledi.

Türkiye'nin huzur ve istikrarını bozmak için bazı karanlık odakların saldırılar gerçekleştirdiğini vurgulayan Türkeş, "Seçimlere giderken Ankara'daki terör saldırısı niye ve kime karşı yapıldı? O gün bir barış mitingi vardı. O miting sebebiyle oraya giden vatandaşlara mı bir husumet vardı? Yoksa daha genelinde Türkiye'ye mi yönelikti? Bunu değerlendirdiğimizde bu saldırı, Türkiye'ye yönelik bir terör saldırısıdır. Hedefi Türkiye'dir, Türk insanıdır. Türkiye'deki dengeleri bozmak, kaos ve kargaşa çıkarmak için yapılmıştır" diye konuştu.

Bu söylemi dile getirirken "ama, fakat" gibi kelimeler kullanılmasına gerek bulunmadığını, saldırının amacın net ve kesin olduğunu dile getiren Türkeş, o alanda bulunan insanların siyasi görüşü veya etnik kökeninin hiçbir önemi olmadığını kaydetti. Türkeş, "Çünkü orası tüm vatandaşlar tarafından kullanılan bir alan" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Türkiye'nin doğu kesiminde de terör gruplarının saldırılarının sürdüğünü hatırlatarak, "Dışarıdan bizi izleyenler açısından bunların hepsi, 'Türkiye'de ne oluyor, bir seçim güvenliği sorunu var mı' sorularını akla getirir. Cevabı kısa ve nettir. Türkiye karıştırılmak isteniyor olabilir ama ülke karışmıyor. Türkiye'de seçim güvenliğine yönelik tehlike ve tehdit yok. Seçimler sağ salim yapılacaktır" ifadelerini kullandı.