ANKARA 

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Yönetim Kurulu üyelerini, kabul etti.

Kabulde, tutuklu gazetecilerin sayısına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
''İlk Brüksel'e gittiğimde hapisteki gazeteci sayısı 35 idi. Sonra 100'e kadar çıktı, şimdi 76 civarında gazeteci arkadaşımız hapiste. 700'e yakın üniversite öğrencisi hapiste. Bunu anlamak mümkün değil. Çin'i ve İran'ı geçtik.

Üstelik 1950'lerden bu yana gelen çok partili, parlamenter demokrasi mücadelesi yok sayılıyor. Ciddi ciddi kuvvetler ayrımını eleştiriyor Başbakan. Sanki bu ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesi varmış gibi eleştiriyor. Bütün yetkiler sizde zaten. Sayın Başbakan'ın çıkıp neyi istediğini çok net bir şekilde halka söylemesi lazım. 'Ben şunu' istiyorum demesi lazım.

Ben aslında Başbakan'ın ne dediğini gayet iyi biliyorum. 'Benim ağzımdan çıkan her sözcük parlamentoda yasa haline gelsin, yargı asla itiraz etmesin ve biz bu olayı bitirmiş olalım' diyor. Padişahta olmayan yetkiyi istiyor aslında. Medya üzerine baskı kurulması, gazetecilerin özgürce yazamamaları, haber yapamamaları, zaten bu anlayışın bir sonucu.''