BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı ek binasına yönelik saldırıların, siyasi birlik ve beraberliği bozmayı amaçladığını belirterek, ''Bunu boşa çıkarmak için siyasi partiler bir yumruk gibi kenetlenmelidir'' dedi.
Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıları şiddetle kınadığını bildirdi.
''Saldırıların ülkemizin en çok birlik, beraberlik ve kardeşlik ihtiyacı duyduğu bir dönemde yapılmış olmasını çok manidar buluyorum'' diyen Destici şöyle devam etti:
''Bu saldırılar milletimizin iç huzurunu bozmayı, paniğe ve korkuya sebep olmayı amaçlamaktadır. Milletimizin buna karşı daha duyarlı ve tedbirli olması gerekmektedir. En başta siyasilerimiz ve güvenlik güçlerimiz asla bir zaafiyete düşmeden milletimizin birliği ve beraberliği için her türlü gayreti göstermelidir.
Bu saldırıların amacı, ülkemizdeki siyasi birlik ve beraberliği bozmak ve ayrıştırmaktır. Bunu boşa çıkarmak için de siyasi partiler bir yumruk gibi kenetlenmelidir.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm AK Parti ve Adalet Bakanlığı camiasına geçmiş olsun diliyorum.''
Destici, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile telefonla görüşerek, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.