Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Reyhanlı'daki patlama sonrası herhangi bir hastamıza kan ihtiyacı olmadığı için böyle bir anonsta da bulunmadık" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile valilik binasında düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sosyal medyadan kan bağışı anonsları yapıldığı yönündeki haberlere ilişkin sorusunu yanıtladı.
"Kanla ilgili bizim herhangi bir hastamız için herhangi bir talebimiz olmadı" diyen Müezzinoğlu, "Dolayısıyla birileri provokasyon ediyor olabilir. Herhangi bir hastamıza kan ihtiyacı olmadığı için böyle bir anonsta da bulunmadık" diye konuştu.

Kan ihtiyacının tamamı karşılandı

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada da patlamaların hemen ardından insani yardım ekipleri ve yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünlerinin bölgeye gönderildiği bildirildi.
Genel Merkezin koordinesinde Antakya Şubesi, Gaziantep Ülke Alan Koordinatörlüğü ve Hatay İl Ekip Başkanlığından 22 uzman personelle Adana Bölge Afet Yönetim Merkezinden 1 ikram aracı ve 3 personelden oluşan 25 kişilik uzman ekip bölgede görevlendirildi.
Hatay merkezdeki üniversite hastanesine, Reyhanlı Belediyesi kent merkezine Kızılay çadırı kurularak vatandaşlara ve görevlilere kumanya dağıtıldı.
Reyhanlı Devlet Hastanesine kurulan Kızılay ikram aracı da görevli personele ve patlamadan etkilenen yaralı yakınlarına hizmet vermeye başladı.
Türk Kızılayınca yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünleri hızla tedavilerin gerçekleştiği hastanelere ulaştırıldı. Tedaviler için gerekli kan ihtiyacının tamamı karşılandı.