METİN DURMAZ/MANİSA - AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, 8 Ocak 2013 tarihinde yapılacak olan Belediye Meclisi Toplantısı’nda, gündeme gelecek olan Manisa Revizyon ve İlave İmar Planı’nın iptal edilmesini beklediklerini söyledi.

“BEKLENTİMİZ PLANIN İPTAL EDİLMESİDİR”

Berk Mersinli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “8 Ocak 2103 Salı günü yeni yılın ilk Belediye Meclis Toplantısı yapılacak. Tüm Manisalı hemşerilerimiz yapılacak bu ayki belediye meclisi toplantısında Revizyon ve İlave İmar Planı’nın iptalinin oylanarak bu korkulu rüyanın bitmesini umut etmektedir. Hatırlarsanız MHP ve CHP’li belediye meclis üyelerinin kabul oyları ile Manisa’mızı çıkmaza soktukları Revizyon ve İlave İmar Planı 7 Ekim 2012 tarihindeki Belediye Meclisi Toplantısı’nda onaylanmıştı.  Aradan geçen bu sürede halkın tepkisi çığ gibi artmış bu tepki sonucunda on binin üzerinde itiraz dilekçesi belediye sunulmuştur.  TMMOB bünyesindeki teknik odalar (İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Planlamacıları Odası, Harita Mühendisleri Odası vb.), Sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları aylardır plana karşı olduklarını, planın teknik açıdan sıkıntılı olduğunu, planın Manisa’nın ihtiyaçlarını karşılamadığını savunmaktadır” dedi.

“CENGİZ ERGÜN PLAN ÜZERİNDE HALA DEĞİŞİKLİKLER YAPIYOR”

Başkan Ergün’ün ısrar ettiği Revizyon Planı’nda hala değişiklik yaptığını belirten Berk Mersinli, “Sayın Cengiz Ergün’ün plan üzerindeki ısrarı her geçen gün Manisa kamuoyunun aklındaki soru işaretlerini büyütmüş, Manisa’daki ticari ve sosyal hayatın akışını bozmuştur. Anlaşılan o ki Cengiz Ergün’de planı içine sindirememiş ki plan üzerindeki tadilat ve değişikliklerine hala devam etmektedir. Cengiz Ergün biran evvel bu yanlışındaki ısrarından ve Manisa halkını mağdur edecek uygulamalardan vazgeçmelidir.  Özellikle mahalle muhtarları üzerindeki baskı politikasını bırakmalıdır. Bu davranışlar vatandaşın oyları ile seçilmiş bir Belediye Başkanına yakışan davranışlar değildir” dedi.

“MECLİS ÜYELERİNDEN MANİSA HALKININ BEKLENTİSİ ÇOK NETTİR”

Berk Mersinli, yapılacak olan Belediye Meclisi Toplantısı’ndan vatandaşların beklentilerinin çok net olduğunu belirterek, “Bu Belediye Meclisi’ndeki toplantıda AK Parti’li, MHP’li, CHP’li ve bağımsız belediye meclis üyelerinden Manisa halkının beklentisi çok nettir. Manisalı 8 Ocak 2013 Salı günü yapılacak toplantıda planın iptal edildiğini duymak istemektedir.  Başından beri plana karşı duran parti teşkilatım adına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli olarak tüm CHP’li, bağımsız ve sağduyulu MHP’li meclis üyelerini 8 Ocak 2103 Salı günü yapılacak olan bu Belediye Meclis Toplantısı’nda vereceğimiz planın iptalini isteyen önergeye destek vereceklerini umuyor ve tüm Manisa halkı adına iptale destek vermelerini bekliyorum” dedi.