ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cumartesi günü Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile İstanbul’da katılacağı Japonya-Türkiye İş Forumu öncesi Japonya'nın önde gelen gazetelerinden Nikkei'ye verdiği mülakatta, yeni anayasa, terörle mücadele, mülteci sorunu gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanının yetkilerinin artırılmasını da kapsayan yeni anayasanın yürürlüğe girmesini zamana yayarak, halkın ve diğer siyasi partilerin onayının alınması yönündeki tutumunu ifade etti.

Davutoğlu, "Sivil toplum ve bütün siyasi partilerin birlikte yeni anayasayı oluşturmaları önemli. Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına hareket etmeyip bunu zamana yayarak diğer siyasi güçlerin de anlayışını kazanarak anayasa değişikliğini gerçekleştirmeye hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

"Operasyonlar sürecek"

Terörle mücadele konusunda, Başbakan Davutoğlu, terörü yenmek için mücadeleye ve ülke içinde güvenliği tehdit eden PKK’ya yönelik güvenlik operasyonlarına devam edileceğini vurgulayarak, demokratik haklar konusunda reformların sürdürüleceğini belirtti.

Mülteci sorunuyla ilgili de konuşan Başbakan Davutoğlu, G-20 Zirvesinde mülteci sorununun da görüşüleceği ve bunun ortak bildiriye yansıtılacağını tahmin ettiğini söyledi.

Davutoğlu, Avrupa Birliği'nin önerdiği üç milyar avroluk mali yardıma ilişkin, bunun başlangıç noktası olduğunu belirtti.

 Davutoğlu Danıştay Başkanı Güngör'ü kabul etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ü kabul etti. 

Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.