ADANA

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, bugünlerde bir takım spekülasyonlarla bazı meselelerin tartışıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Birilerinin kendi aralarında yaptığı konuşmaları sanki hükümetin pazarlık belgesi gibi sunmak başlı başına bir yanlıştır. Bu hükümet, milletin talimatı doğrultusunda, milletin arzusu doğrultusunda bu ülkeyi terör belasından kurtarmak için elinden gelen gayreti göstermektedir. İyi niyet, iyi planlama, iyi strateji geliştirme bu hükümetle birlikte Türkiye'nin gündemine girmiştir. Göreceğiz, irade göstereceğiz, sabırlı olacağız ve planlı bir şekilde yürüyeceğiz, bu belalardan hep birlike kurtulacağız. Türkiye bu yükleri üzerinden atacak. Herkes şunu bilsin, devletin niteliği üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir. Devlet ya da hükümet herhangi birisiyle veya herhangi bir odakla pazarlık içerisinde değildir. Ülkeye yük olan, ülkenin içerisinde terör yapan silahlı unsurların ülke dışına çıkarılması için hassas bir süreç yürütülüyor. Türkiye'de sosyal barış için hassas bir süreç yürütülüyor. Sağdan soldan bunu sabote etmek isteyenler olacak, fakat milletimiz sağduyulu bir şekilde şunu bilsin ki kendilerinin talimatı dışında hiç bir yerden talimat almayan, hiç bir yerden talimat almayacak kadrolar tarafından yönetiliyor Türkiye.''