ANKARA


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başkanlığını eski milletvekillerinden Ahmet Bukan'ın yaptığı Parlamenterler Derneği'nin Öveçler'deki genel merkezinin açılışına katıldı.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından konuşan Çiçek, parlamentoların demokrasilerdeki yerinin herkes tarafından bilindiğini belirterek, ''Her geçen gün ne kadar önemli olduğunun daha çok farkında oluyoruz. Parlamento olmadan demokrasi olmaz. Çünkü halk iradesinin milletin iradesinin tecelli ettiği, temsil edildiği en yüce çatı, hepimizin ortak inancıdır ki parlamentodur, meclistir'' dedi. 

TBMM'nin zaman zaman darbelere muhatap olduğunu belirten Çiçek, şöyle devam etti:
''Bu çatı altında görev yapanlar, itilip kakılmış, hapishanelere gönderilmiş, işkencelere maruz kalmış, layık olmadıkları halde birçok insanlık dışı muameleye hem kurumsal olarak hem de şahıs olarak muhatap olmuştur. Ümit ediyoruz ki artık bunlar geride kalmıştır. Meclisimizin milletimizin her türlü sorunun konuşulduğu, görüşüldüğü, karara bağlandığı bir müessesedir. Bu müessesenin hem varlığına, hem itibarına hepimizin saygı göstermesi ve olanca çabayla bunu daha yukarıya çıkarmak noktasında bir gayretin içerisinde olmamız gerekiyor.'' 

''Günümüz demokrasisinin artık temsili demokrasi olmaktan çıkıp, katılımcı demokrasi evresine geçtiğini görüyoruz'' diyen Çiçek, ''O nedenle milletimizin seçtiği çok değerli milletvekillerine ilaveten bu tür sivil toplum kuruluşları da katılım açısından fevkalade önem arz ediyor'' değerlendirmesinde bulundu.