İSTANBUL

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, olağanüstü kurultay talebinin, bir hesaplaşma ilanı değil, topyekun doğrulma ve iktidar seferberliği olduğunu belirterek, "Üst kurul delegelerimiz partimizde bir ilki başaracaklar, olağanüstü kurultayımızı toplayarak, iktidar yürüyüşümüzü başlatacaklardır" dedi.

Akşener, düzenlediği basın toplantısında, 22 yıllık aktif siyasi hayatının yeni bir safhasında, MHP'nin mensubu olarak olağanüstü kurultay taleplerini paylaşmak üzere toplantı düzenleme gereği duyduğunu söyledi.

Parti Tüzüğü'nün ve Siyasi Partiler Kanunu'nun kendilerine tanıdığı demokratik bir hak olan ve parti mensuplarınca dile getirilen olağanüstü kurultay taleplerinin medyada geniş  şekilde yer aldığını anlatan Akşener, bu taleplerin, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Başkanlık Divanı'nda yapılan konuşma ile reddedildiğini hatırlattı.

Meral Akşener, "Kendisi kurultayın 18 Mart 2018'de yapılacağını açıkladı. Bu açıklama sonucunda tek seçeneğimiz; olağanüstü kurultay çağrısı için, hikmet, basiret ve ferasetine güvendiğimiz delegelerimize başvurarak, onların desteğini almaktır. Seçimli olağanüstü kurultay yapabilmek için tüzüğümüzün 63. maddesinin 4. fıkrasının 'Bu toplantılarda, toplantı gündeminde yer alan konular görüşülür ve karara bağlanır. Olağanüstü toplantılarda seçim yapılabilir' şeklinde değiştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle üst kurul delegelerimize olağanüstü toplantı için noter onaylı dilekçe vermeleri çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Kurultay delegelerinin, parti iradesi emanetinde olan ülküdaşları olduğunu ve ülkücülüklerinin gereğini yapacaklarına inancının tam olduğunu vurgulayan Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Olağanüstü kurultay talebi, bir hesaplaşma ilanı değil, topyekun doğrulma ve iktidar seferberliğidir. Geçmişe takılıp, geleceği kaybedemeyiz. Bir şeylerin niçin gerçekleşmediği değil, neden ve nasıl gerçekleştiği önemlidir. Tarihin kaydettikleri, tarihi gerçekleştirenlerdir. Tüm kalbimle inanıyorum ki, üst kurul delegelerimiz partimizde, MHP'de, bir ilki başaracaklar, olağanüstü kurultayımızı toplayarak, iktidar yürüyüşümüzü başlatacaklardır.

"Milletime ve ülküdaşlarıma güveniyorum"

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Türkiye'nin bekası söz konusu olduğunda, girdikleri mücadeleye kazanmak ve kaybetmek üzerinden bakmayacaklarını ve bakmaya da müsaade etmeyeceklerini anlattı.

Akşener, kadın ve gençlerin aktif ve etkin olarak partinin karar organlarında yer almasının sağlanacağını dile getirerek, nefret dilinin parti içi ve dışı siyasetten uzak tutulacağını, sevgi ve saygının her kademede tesis edileceğini ifade etti.

Hz. Muhammed'in "Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" hadisinin rehberleri olacağına vurgu yapan Akşener, "Milliyetçiliği yüreğinde duymayan, politikalarına geçirmeyen hiçbir millet tarih sahnesinde varlığını sürdüremez. Bu millet artık 'her şey bitti' denilen anlarda hiç bir şeyin bitmediğini, 'en son Türk bitti' demeden hiç bir şeyin bitmeyeceğini defalarca kanıtlamıştır. Ben, milletime ve ülküdaşlarıma güveniyorum" dedi.

 "Tek metin üzerinden imza toplayacağız"

Meral Akşener, "Olağanüstü kurultayda adaylığınızı açıklayacak mısınız? Adaylığını açıklayan diğer adaylarla imza toplama konusunda istişare içinde misiniz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti: 

"Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin üstümüze ve omuzlarımıza yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Şu an itibarıyla çok değerli arkadaşlarımız aday olacaklarını açıklayarak, yola çıktı. Kendilerine başarılar diliyorum. MHP'de görev yapan her ülküdaşımızın genel başkan adayı olmaya hakkı vardır. Bu nedenle 'ben adayım' diyen ve bundan sonra aday olacağını söyleyecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Onun dışında tek metin üzerinden imza toplayacağız. Olağanüstü kurultayımız sağlandıktan sonra bu değişikliği yaparsak, seçimli kongreye geçeceğiz. Ondan sonra yan yana gelişleri delegelerimiz sağlayacaktır. Şu an itibarıyla öyle bir konuşmanın yapılması hiçbirimiz açısından doğru değildir. Yıllardır söylediğim bir söz vardır; 'İş birliği içinde rekabet.' Siyasette bunu hakim kılmamız lazım."

"Genel Başkan, başarısızlıkla ilgili sorumluluğu üstlenmek zorundadır" 

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, ülkücüler olarak Başbuğ'larını başbakan yapmadıklarını ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını anlatarak, öncelikle bir aile olarak birbirlerine sarılmaları gerektiğini söyledi.

"Genel başkan olmazsanız parti içinde kalır mısınız, yoksa siyasi hayatınızı noktalar mısınız? sorusunu Akşener, şöyle cevapladı:

"Öncelikle ben arkadaşlarımla beraber bu davayı başaracağımıza inanıyorum. Farzımuhal olmadı, MHP bünyesinde milletvekilliğine veya herhangi bir sandalyeye aday olmayacağım. Partisi için çalışan, sade, saygın bir MHP üyesi olmaktan gurur duyacağım. Bir B planım yok. Bütün siyasi hayatım boyunca 'Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın' demişimdir. Ben ve arkadaşlarım, Sayın Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyleyemeyiz. Çünkü seçilmiştir ve iş başındadır. Biz diyoruz ki, 'Gelin eşit mücadele edelim. Gelin toplayın olağanüstü kurultayı, aday olalım ve görelim delegelerimiz ne diyecek ve sonuçlarına hep beraber katlanalım.' MHP, 7 Haziran'daki oy oranını korusaydı bugün bu toplantıyı yapmıyor olacaktık. Genel Başkan, başarısızlıkla ilgili sorumluluğu üstlenmek zorundadır. Gönül isterdi ki, bu yarışı hep beraber bir demokrasi şöleni olarak ortaya koyabilelim. Keşke Sayın Genel Başkan bu olağanüstü kurultayı yapabilseydi ve hepimizi davet edebilseydi."