İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, eski öğretmenleri Ahmet Kahraman, Müzekka Gürbüz, Atilla Şener, Osman Öztürk, Hasan Küçük, Yaşar Fersahoğlu, Hayati Ülkü, Selahattin Kaya, Orhan Oktar, Nurten Kırgız, Yusuf Karaca, Celal Dayındarlı, Semra Ünal Acar ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı ve basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1,5 saat sürdü.

Gül, öğretmenleri Köşk'te ağırladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Çankaya Köşkü Büyük Resepsiyon Salonu'nda ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri öğle yemeğinde misafir etti.

Yemeğe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık bürokratlarıyla bulundukları illerde yaptıkları çalışmalarla farklılık yaratan öğretmenler katıldı.

Gül, yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğinin öğretmenlerin elinde şekillendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Terör örgütünün tüm baskı ve şiddet eylemlerine rağmen okullarını ve öğrencilerini bir ana, bir baba şefkatiyle korumaya çalışan kahraman öğretmenlerimizi de burada selamlamak istiyorum. Ayrıca onlara sahip çıkan halkımızın da her türlü takdirin üzerinde davranışları olduğunu burada ifade etmek istiyorum.''

Cumhurbaşkanı Gül, misafir ettiği öğretmenlerin bir kısmına da protokol masasında yer verdi.

Çiçek: Gelecek öğretmenler sayesinde güvenli

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti.

Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, Türkiye'nin geleceğinin öğretmenler sayesinde daha güvenli olacağını söyledi.