Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''NATO'nun tavrından doğrusu memnunuz. 28 ittifak üyesi, Suriye'yi şiddetle kınamışlardır ve saldırının kabul edilemeyeceği vurgulanmıştır. NATO'nun bu noktada da ayrılmaz bir bütün olarak süreci değerlendireceğini ve takip edeceğini de ortaya koymuşlardır'' dedi.
Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi Hükümetlerarası Anlaşması imza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.
Başbakan Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ''Suriye'nin Türk jetini düşürmesi provokasyon veya planlı bir eylem olarak görülmemelidir'' şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine, şunları söyledi:
''Sayın Lavrov'un açıklaması neye dayalı bilmiyorum. Dün, Dışişleri Bakanımızla yaptıkları görüşmeler daha farklıydı. Buradaki açıklaması herhalde Suriye mahfilleriyle yaptığı görüşmeden hareketle, onların diliyle biraz konuşmuş olsa gerek. Tabi bizim şu andaki bulgularımız, elimizdeki belgeler, pek de onun iyi niyetli davrandığı kadar bir tablo ortaya koymuyor.''
Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, ''NATO bugün bir toplantı yaptı, bu anlamda Türkiye'nin uluslararası arenadaki süreci nasıl işleyecek?'' şeklindeki sorusuna da ''NATO'nun tavrından doğrusu memnunuz. 28 ittifak üyesi, Suriye'yi şiddetle kınamışlardır ve saldırının kabul edilemeyeceği vurgulanmıştır. NATO'nun bu noktada da ayrılmaz bir bütün olarak süreci değerlendireceğini ve takip edeceğini de ortaya koymuşlardır'' yanıtını verdi.