Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen programa katıldı.
Şarkışla Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Destici, Kahramanmaraş'ta 4 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi rahmetle andı.
BBP'nin kurucu genel başkanı Yazıcıoğlu'nun hayatını vatanına, milletine, milletinin birliğine adadığını vurgulayan Destici, Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının yokluğunu her geçen gün ciddi manada hissettiklerini söyledi.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin'in konuşmasının ardından Destici, Muhsin Yazıcıoğlu Camisi ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Kök ve derneğe yüklü miktarda bağışta bulunan Recep Dinçer'e plaket verdi.
Destici, Yazıcıoğlu'nun memleketi Şarkışla'da yapımı devam eden cami ve külliye için çaba gösteren Kök'e ve bağış yapan Dinçer'e teşekkür etti.
Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan sinevizyonun gösterildiği programda, sanatçı Dursun Ali Erzincanlı şiirler okudu. Tasavvuf sanatçısı Emrah Güneş'in ilahiler söylediği programda, dualar edildi, semazenler gösteri sundu.
Duygulu anların yaşandığı gecede, Yazıcıoğlu'nun ablası Maviş Ocak'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Programa, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği Genel Başkanlığı görevini yürüten amcasının oğlu Erol Yazıcıoğlu ile bazı belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.