İSTANBUL

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yılın ilk saatlerini sağlık çalışanları ile geçirdi.

Bakan Müezzinoğlu, Bakırköy'de bulunan 112 Acil Çağrı Avrupa Komuta Merkezi'ne ziyarette bulunarak, buradaki sağlık personeline yaptıkları özverili çalışmalarından ötürü teşekkür edip, hayırlı bir yeni yıl diledi.

Müezzinoğlu burada yaptığı açıklamada, 112 Acil Yardım Servisi'nin sürekli görevde ve faal olduğunu belirterek, "Bizim 112 acillerimiz 24 saat, yoğun olarak çalışıyor. Şu an yeni yılın ilk saatleri, yılbaşı gecesi biraz daha yoğun saatler. 112 servisi bugün ülkemizde iyi dinamikleri olan vakaya ulaşım ve müdahale bakımından dünyaya örnek gösterilecek bir konumda. İyi ve tecrübeli bir ekibimiz var. Onlara başarılar diliyoruz. 24 saat insanların sağlık sorunlarını çözmek, onlara hizmet vermek gibi bir görevimiz var. Bayramlar, yılbaşları ve tatiller vatandaşlar için var ama biz sağlık çalışanları için böyle bir şey yok. Sağlık çalışanları vatandaşlara 24 saat hizmet vermek için varlar. Bizler sizin için varız. Son yıllarda 'Sağlıkta şiddet gibi' bir cümleyle muhatap olmak istemiyoruz. 75 milyon insanımızdan hekime, hemşireye ve sağlık çalışanına bırakın şiddet uygulamayı, kem gözle bakmayı bile doğal bulmuyoruz. Bunu hak etmiyoruz. Çalışanlarımız gecenin bu saatinde sevdikleri ve yakınları veya aileleri ile değil, vatandaşımıza hizmet için çalışıyorlar. Dolayısıyla sağlık çalışanlarımıza el birliği ile sahip çıkalım" dedi.

Yeni yılın ilk saatlerinde görevde olan 112 Acil çağrı merkezindeki çalışanlarla sohbet eden ve yapılan acil müdahaleler hakkında bilgi alan Bakan Müezzinoğlu görevdeki sağlık personelinin yeni yılını kutlayarak kendilerine bir gül verdi.

Bakan Müezzinoğlu 112 Acil Çağrı Avrupa Komuta Merkezi ekip şefi Dr. Selime Karagöz'den bilgi alarak, İstanbul'da 2013 yılında 112 hattının cevap vererek baktığı vaka sayısının 350 bin olduğunu açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu ziyaretin ardından 112 Acil Çağrı Komuta Merkezi'nden ayrıldı.