NİĞDE

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye'nin lideri masaya oturmadan Ortadoğu'da, Balkanlar'da, İslam dünyasının herhangi bir yerinde, Filistin'de, kararların alınamadığı bir lideri, partiyi, hareketi inşa ettik. Çekememezlik budur, saldırganlık budur" dedi.

Ala, partisinin Bor ilçesindeki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, milletin verdiği oyların hiçbir terazide ölçüsünün olamayacağını, sandığa giden vatandaşların demokrasinin pınarını akıttıklarını söyledi.

Bu pınar ne kadar gür çıkarsa bunun etkisinin tüm dünyada o kadar gür hissedileceğini ifade eden Ala, bunun için sandığa atılan her bir oyun karşılığının Endonezya'dan Fas'a kadar milletin seçtiği kadrolar sayesinde temsil edildiğini belirtti.

"Sizleri gördüğümüzde, milli ve manevi değerlerimiz aklımıza gelir" diyen Ala, şunları kaydetti:

"Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz irade var ya, işte bu iradeye herhangi bir müdahale, girişim olduğunda bizden çok şiddetli tepki görüyor. Çünkü oraya müdahalenin size müdahale olduğunu biliyoruz. Sizden aldığımız emaneti hıyanet etmeden onu korumakla, yüceltmekle kendimizi vazifeli hissediyoruz. Biz bunun önemini biliyoruz. Bundan dolayı nasıl ki bayrağımıza, milli değerlerimize, toprak bütünlüğümüze bir müdahale, yanlışlık yapıldığı zaman Borlu kardeşlerimizden çok büyük tepki görüyorsa biz de milli ve manevi değerlerimizin temsilcisi olan o milli iradeye karşı girişim, saldırı olduğunda sizin adınıza o şiddetli tepkiyi ortaya koyuyoruz. Merak etmeyin, birlikte çok daha büyük işler başaracağız."

"Marmaray'ı unutturmaya çalıştılar"

AK Parti ile Türkiye'de siyaset algısının değiştiğini vurgulayan Ala, "Son bir yıl içinde üçüncü köprüyü ihale ettik. Devlet 5 kuruş vermeden hem o köprüden para kazanacak hem de iki kıtayı birbirine bağlayarak vatandaşların rahat seyahat etmesini sağlayacak. Eskiden bir boğaz köprüsü yapılacağı zaman 4-5 yıl konuşulur, yıllar içinde yapılır, sonra da yapıldı diye yıllarca konuşulurdu. Şimdi ise mayıs ayı içinde ihalesi yapıldı" diye konuştu.

"Türkiye'nin önüne engel koyamayacaklar"

Yapılan yatırımların Türkiye'yi, vatandaşların görmek istediği yere çıkardığını belirten Ala, "Kapıda bekleyen iktidarları biliyoruz. Türkiye'nin lideri masaya oturmadan Ortadoğu'da, Balkanlar'da, İslam dünyasının herhangi bir yerinde, Filistin'de kararların alınamadığı bir lideri, partiyi, hareketi inşa ettik. Çekememezlik budur, saldırganlık budur. Sizin verdiğiniz oylarla nerede bir mazlum varsa yanında, nerede bir zulüm varsa karşısında duran bir hareketi inşa ediyoruz. Bunu siz yapıyorsunuz. Siz sandığa gitmezseniz, o iradeyi vermezseniz, Ankara'da bu işi yapmak mümkün olmaz. Sizin kıymetinizi hiçbir şey ifade edemez. Gelir elde ettiğimiz, hazineyi doldurduğumuz zaman dönüp çocuklara, eğitime, engellilerimize nasıl yatırım yaparız, bunun çabasında oluyoruz. Diğer yandan yıllardır bedel ödediğimiz terör belasından kurtulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Birçok risk alıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ne zaman kendi problemlerini kendi çözmeye başlasa bir engelle karşılaşıldığına dikkati çeken Ala, şunları kaydetti:

"Biliniz ki o engelleri, sizin gücünüzle aşıyoruz, aşacağız. Türkiye'yi, artık önüne engel konulamayacak standarda yükselteceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Ne zamana kadar, siz arkamızda duruncaya kadar. Aldığımız emanetin kıymetini biliriz. Onu yere düşürmeyiz. Sizin sorunlarınızı bilmiyor değiliz. Her alanda çaba içindeyiz. Türkiye'nin dengelerini bozmadan, yaptığımız bir doğruyu başka bir yanlışla size ödetmeden, bir cebinize koyduğumuzu eskiden olduğu gibi bir cebinizden almadan yolumuza devam ediyoruz."

Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan Ala, vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada Ala'ya sözlü tepkide bulunan bir vatandaşa partililer müdahale etti.

Esnafı da ziyaret eden Ala, kendisine hurma ikram eden esnafın, "Allah benim ömrümden alsın, Başbakanımıza versin" sözü üzerine, "Bunu Başbakanımıza bizzat ileteceğim" dedi.