TEKİRDAĞ

Tekirdağ programı kapsamında Malkara'da halka seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin 11 yıldan bu yana AK Parti tarafından yönetildiğini, hükümetin ülkenin sorunlarını çözemediğini savundu.

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin inandırıcılığını kaybettiğini, bundan sonra millete vereceği hizmet kalmadığını, hangi hizmeti düşünüyorsa düşünsün 'bunun altında mutlaka bir şaibe var' denileceğini" savunan Bahçeli, vatandaşlardan, AK Parti'nin uygulamalarını gözden geçirirken 17 Aralık tarihini unutmamasını ve o tarihten itibaren olayların gelişimini yakından takip etmesini istedi. 

Bulunacak yolun milli irade, demokrasi içerisinde olması gerektiğini dile getiren Bahçeli, milli iradenin çözüm yerinin; seçim olduğunu, en yakın seçimin de 30 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Yerel seçimlerin, iktidarı uyarmak için önemli bir gün olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Yolsuzluk ve rüşvet, kanserden ve kangrenden kötüdür. Hele hele kalıcı hale dönüşürse herkes tarafından görülmez, duyulmaz halde algılanırsa o toplum çürür. Toplumun çürümesi, devleti çökertir. Ondan sonra yiyenler, yemeyenlerin kavgası başlar. Türkiye'de sosyal hareketlilik hızlanır. Türkiye'de bazı ayaklanmalar baş gösterir. Bundan yararlananlar olur, bölücü unsurlar gibi. Türkiye karmakarışık, kavgaya, kaosa, iç çatışmaya girdiği zaman ortada hiçbir siyasi parti kalmaz. 'Ben şu partinin mensubuyum', 'ben şöyleyim' demenin anlamı kalmaz sayın Recep Tayyip Erdoğan, AKP'ye oy verenleri de kurtaramazsa. Bu tehlikeli gidişata dur demek lazım. Bunun sağı solu, partisi yok. Bu öyle bir illettir ki, baştan aşağı çok büyük değişikliklere, çok büyük tehlikeli gelişmelere imkan tanır.

AKP'ye oy vermiş kardeşlerim için o yol artık tek yön olmuş, o tek yönde ısrar ederseniz, bir tek yere varabilirsiniz, o da Yüce Divan'dır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden memnunsa o yolu tekrar yürüsünler. Ama memnun olmayanlar için özellikle de AKP'ye oy vermiş kardeşlerime ifade ediyorum. O yol artık tek yön olmuş, o tek yönde ısrar ederseniz, bir tek yere varabilirsiniz, o da Yüce Divan'dır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Yüce Divan'dan kurtuluşu yoktur. Yargının önüne er geç çıkacaktır. Bunun içinde sandığa gitmeliyiz, oylarımızı vicdanımıza göre kullanmalıyız. Sandığa da sahip çıkmalıyız ki, üzerinde şaibe olmamalıdır."

Konuşmasının ardından Bahçeli, 1999 yılında Malkara'nın Kozyörük beldesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kozyörük MHP Belediye Başkanı Mehmet Dölkan'ın kabrini ziyaret etti.

Dölkan'ın ailesiyle bir süre görüşen Bahçeli, okunan duaların ardından mezarlıktan ayrıldı.