CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, önceki gün hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'e Allah'tan rahmet, ailesine ve AK Parti'ye başsağlığı diledi.

Gazeteciler Mediha Olgun ve Kadri Gürsel'in tahliyesine değinen Tezcan, Türkiye'de halen gazetcilik faaliyetinin yargılandığını ve ülkenin bu ayıptan kurtulması gerektiğini bildirdi.

Enis Berberoğlu'nun tutukluluğun devam ettiğini de hatırlatan Tezcan, "Böyle bir ülkede yaşamak bize yakışmıyor." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in 12 gün önce gözaltına alınmasına rağmen halen hakim karşısına çıkarılmadığını aktaran Tezcan, Çelik'in hayatının bütün dönemlerinde FETÖ ile mücadele etmiş birisi olduğunu iddia etti. 

IKYB'nin gayrimeşru referandumu

IKBY'nin gayri meşru referandumuna değinen CHP Sözcüsü Tezcan, iktidarın Barzani'ye karşı tutumunun da net olmadığını ileri sürerek, "Hükümetteki çelişkilere bakın. 21'nci yüzyılda açlıkla terbiye etmekten konuşuyor. Böyle bir şey olur mu? Biri 'Vanaları kapatırım' diyor, Ekonomi Bakanı 'ekonomik ambargo diye bir şey olmaz' diyor. Hangisi doğru? İşte bu ciddiyetsizlik, bu hesapsızlık bölgede Türkiye'nin aleyhine sürecin bu noktaya gelmesine neden olmuştur. Böyle bir tabloda bu tekçi anlayışın bundan sonraki süreci de ne yazık ki doğru idare edebileceğini zannetmiyoruz." ifadesini kullandı.

Eğitim sistemine eleştiri

Sınav sistemlerinde yapılan değişiklikleri de eleştiren Bülent Tezcan, iktidarın çocukları "kobay" haline getirdiğini savundu.

Tezcan, şu görüşlere yer verdi:

"Bu iktidar, öğrencilerimizi kobay yerine koydu. 6 bakan sayısız sistem değişti. Üniversite sınavlarıyla ilgili yeni bir modelden bahsediyorlar. Ne yaptıkları belli değil. Çocuklarımızın geleceğini planlayacak ciddi bir çalışma yok. Ortaöğretime geçişte ne yapacaklarını kendileri de bilmiyor, biz de bilmiyoruz. Köklü bir biçimde değişikliğe ihtiyaç var ama öncelikle yöntemin değişmesi gerekiyor. Türkiye'de derhal tüm paydaşların katılacağı bir Milli Eğitim Şurası'nın toplanmasına ihtiyaç var ve o şurada sistemin akılla, bilimle ele alınması lazım. Yoksa geleceğimizi kaybediyoruz. Yandaşların değil, paydaşların katılacağı gerçek bir milli eğitim şurasına ihtiyaç var."

Üzüm mitingi düzenlenecek

Yarın Manisa Alaşehir'de önce üzüm çalıştayı, ardından da "Üzüm Mitingi" düzenleyeceklerini bildiren Bülent Tezcan, tüm üreticileri mitinge davet etti.

Tezcan, "Üzüm üreticisi perişan. Fiyatlar maliyetleri karşılamıyor. Üreticinin nerede sorunu varsa CHP orada. Geçen hafta Ordu'daydık. Bu hafta Manisa'da üzüme sahip çıkıyoruz. Saat 17.00'de mitingimiz var. Bütün üreticilerimizi çağırıyoruz." diye konuştu. 

Tezcan, açıklanan Orta Vadeli Program'a ilişkin bir soru üzerine ise bu hükümetin plansız bir hükümet olduğunu iddia etti. Tezcan, "Bugüne kadar hangi açıkladıkları orta vadeli plana uydular. 15 yıllık hükümetlerinde uymadılar. Bu plan neyi vadediyor bize? Enflasyon, işsizlik düşmüyor. Neyin planını yapıyorsunuz o zaman? Bunu planı açıklamak iflasın ilanıdır." açıklamasını yaptı. 

"Topluma bir izahat borcun var"

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etmesine de değinen Tezcan, "Sen 15 milyon nüfuslu bir büyükşehir belediye başkanısın, 30 haneli köy muhtarı değilsin. Topluma bir izahat borcun var. Bu Türkiye'nin nasıl yönetildiğinin çok açık bir göstergesidir." diye konuştu.