TBMM - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dört eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin gizliliğin sona erdiğini, milletvekillerinin komisyon evraklarını görüp okuyabileceklerini bildirdi.

Çiçek, CHP Grup Başkanvekillerinin komisyonun edindiği bilgi ve belgelerin milletvekillerinin incelemesine açılmasına ilişkin başvurularına yanıt verdi.

Soruşturma Komisyonunun ekler listesi ile raporunu 9 Ocak 2015 tarihinde milletvekillerine dağıtmak ve Genel Kurul'a arz edilmek üzere TBMM Başkanlığı'na takdim ettiğini ve raporun, 14 Ocak 2015 tarihinde milletvekillerine dağıtıldığını belirten Çiçek, yanıtında şunları kaydetti:

"TBMM İçtüzüğünün 110. maddesinde soruşturma komisyonlarının çalışmalarının gizli olacağı belirtilmiş olmakla birlikte komisyonun çalışmalarının bitmesi ve raporunun dağıtılmasıyla ilgilileri için bu gizlilik sona ermiştir. Yine İçtüzüğün genel hüküm mahiyetindeki 31. maddesinde milletvekillerinin üyesi olmadıkları bir komisyonun belgelerini görüp okuyabileceği hükme bağlanmıştır.

Bu çerçevede, milletvekilleri söz konusu konusu komisyonun evraklarını örnek alınmaması kaydıyla raporunun dağıtıldığı tarih itibariyle tahsis edilen salonda görüp okuyabileceklerdir."