EDİRNE

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, esnaf ziyareti için geldiği Saraçlar Caddesi'nde, Edirneli bir ciğerci tarafından ciğer ikram edildi. Bakan Müezzinoğlu, tabaktaki ciğerleri gazetecilere ve vatandaşlara ikram etti.

Daha sonra bazı dükkanlara girerek, dükkan sahipleri ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Müezzinoğlu, içkili restoranları da ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, "İçkili mekanları ziyaret ettiniz sanırım, alkolle ilgili düzenleme doğru anlaşılmış mı?" yönündeki soruya şöyle cevap verdi:

"Bu sabah itibariyle alkol satışları, reklamı, sunumu ve dağıtımı ile ilgili yasal düzenlemeler yaptık. Bu düzenlemeden sonra yaklaşık 5-6 alkol işletmecesiyle selamlaştık, sohbet ettik. En ufak da bir tepki almadık. Vatandaşımız bir düzen istiyor, gelişigüzellik toplumun da rahatsız olduğu bir hadisedir. Kim ne derse desin ülke insanımızın daha güvenli, daha medeni, çağdaş yürümesi için ama gençlerimizin de kötü alışkanlıklara acemi oldukları yaşta muhatap olmamaları için onları koruyacak, yarınlara kendi akıl analizleriyle karar verecekleri yaşa kadar da korumamız lazım. Sağduyulu kitleden herhangi bir reaksiyonu zaten görmedik. İdeolojik duruşlu ya da ufak çıkarcı duruşların tepkisi olabilir ama bizim için toplum, gençler, bu milletin geleceği önemlidir."
Bir gazetecinin, "Yabancı yatırımcı hayal kırıklığı yaşadığını açıklamış, siz ne diyorsunuz bu konuya?" şeklindeki sorusuna karşılık da Müezzinoğlu, "Toplumumuzun geleceğini riske atacağımız bir konuda yabancı yatırımcıyı düşünecek değiliz. Biz toplumumuzun geleceğini düşüneceğiz" dedi.