TBMM - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavga ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurul çalışmaları esnasında CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün, AK Parti Grubuna yönelik "p....kler" ifadesini kullandığını ve bundan sonra yaşananlar üzerine, bir kısım medyada şahsını hedef alan ifadeler yer aldığını kaydetti.

Külünk, şunları kaydetti:

"Şahsıma yönelik 'sinkaflı küfür etti' ifadesi yalandır. Kürsü dokunulmazlığı başkalarına hakaretin zırhı olamaz. Siyasette söz söylemenin yeri kürsü. Aylardır Sayın Başbakanımıza ve grubumuza hakareti, kürsü dokunulmazlığının ardına saklayanları milletimiz görmekte ve bilmekte. CHP Grup üyelerinden şahsıma saldıran milletvekillerine yönelik nefsi müdafaa itişmeleri haricinde hiçbir şekilde yaralayıcı bir darp eyleminde bulunmadım.

TBMM çatısı altında parlamentoya ve milletimizin temsil makamına yakışmayan sahneler yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğumu belirtir, şahsım adına milletimizden özür dilerim. Ancak yaşananların müsebbibi kesinlikle AK Parti grubu olmamıştır. Yaşananların sebebi sokakta iktidar arayışını TBMM çatısı altına hakaret, küfür, aşağılama ve tezviratla sürdürmek isteyenlerdir."