AB Bakanı Bağış, "Türkiye yıllar sonra kardeşliği tam anlamıyla yeniden tattı. Aziz milletimiz o karanlık odaklara ve ayakçılarına fırsat vermeyecektir" dedi.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye yıllar sonra kardeşliği tam anlamıyla yeniden tattı. Aziz milletimiz o karanlık odaklara ve ayakçılarına fırsat vermeyecektir. Birileri Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız oluyor diye, özür dileyecek değiliz" dedi.
Zeytinburnu Belediyesi'nce Beştelsiz Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarına katılan Bağış, ramazan ayının "arınma ayı" olduğunu belirterek, iftar yemeğine katılanlardan Suriye, Mısır ve tüm insanlar için dua etmelerini istedi.
İstanbul’un 39 ilçesininde organize edilen sokak iftarlarına ve sahur etkinliklerine katılmaya çalıştığını ifade eden Bağış, "İstanbul’da bu ramazanda çok güzel şeyler gördüm dostlar. Geleceğimiz için, gelecek nesillerimiz için umut veren kardeşlik manzaralarına rastladım. Değişik dinlerin liderlerinin aynı masada oturduklarına şahit oldum. Binlerce kişinin aynı anda Besmele çekip, aynı ekmeği bölüp, aynı suya uzandığına şahit oldum. Binlerce elin aynı dualar için semaya kalktığını izledim. Allah bu manzarayı mümkün kılan herkesten razı olsun" diye konuştu.
"Birilerinin" Türkiye'nin Somali, Suriye ve Mısır’daki kardeşlerinin yanında olmasından derin rahatsızlık duyduğunu kaydeden Bağış, "Kardeşliği hem Türkiye'de hem de bölgede tesis edene kadar, durmayı kendimize haram sayacağız" dedi.
Bağış, şunları söyledi:
"Türkiye yıllar sonra kardeşliği tam anlamıyla yeniden tattı. Aziz milletimiz o karanlık odaklara ve ayakçılarına fırsat vermeyecektir. Birileri Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız oluyor diye, özür dileyecek değiliz. Bizim yolumuz barış ve selamet yolu. Son bir aylık misafirliklerimde bu bölünmezlik tablosunu gördüm. Çözüm sürecinin aslında, bir tepeden inme fikriyat değil de halkımızın zaten benimsediği bir özlem olduğunu gördüm. Kürt'ün, Türk’le, Laz’ın, Çerkez’le, Ermeni’nin Süryani’yle nasıl kardeş olabileceğini gördüm. Bir gün şunu anlayacaklar; bu millet istemedikten sonra, yedi düvel gelse kimse bu ülkenin kardeşliğine kurşun sıkamaz. Bu ülkeyi kimse kardeşlikle bölemez. Bizim kalleşlerle mücadelemiz de kardeşliğimizle olur. Çözüm süreciyle birlikte 'artık şehit haberleri gelmeyecek' dedik. Hamdolsun uzun bir süredir hiç asker şehit haberi aldık mı? Bugün hamdolsun o dağlarda artık piknik yapılıyor, gençler göletlerde yüzüyor."
Bağış, bazı grupların vatandaşları "Ergenekon Davasının" görüldüğü Silivri'ye çağırmasına da değinerek, "Hükümet yetkililerimizin de açıkladığı gibi, Silivri’ye gidip orada gösteri de yasalara aykırı bir durum oluşturmaktadır. CHP ve saz ekibi bir şeyin çok iyi farkında olmalı. Oraya giderek mahkeme eşkiyalığına soyunanlar bedelini ağır öderler. Milletimiz size İP'lilerin peşine takılıp, mahkeme basın diye vekillik vermiyor" ifadelerini kullandı.
İftar yemeğine, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.