DENİZLİ

Seçmenlere teşekkür kapsamında Denizli'nin ilçelerini ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Onunla ilgili şeyler söylemeyeyim. Ama şu anda 1 Kasım 2015 seçimleri bu milletin, siyaset yapan herkese uzlaşmak gibi zorunluluğu çok güçlü bir şekilde mesaj olarak verdiğine inanıyorum. Dediğim dedik zamanı değil şu anda. Millet çok güçlü bir mesaj verdi" diye konuştu.

Denizli'nin Buldan ilçesinde bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Zeybekci, programının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başkanlık sistemi

Bir gazetecinin "yeni dönemde başkanlık sistemi gündeme gelecek mi?" sorusunu Bakan Zeybekci, "Bunun adını ne derseniz deyin. Adı cumhurbaşkanlığı sistemi olur, adı başkanlık sistemi olur, adı parlamenter yapının biraz daha güçlendirilerek çok daha farklı konuma geçmesi olur, iki turlu dar bölgeli seçim sistemleri olur. Türkiye bunları tartışmalı. Şu anda Türkiye'de en önemli problemlerden bir tanesi iktidara gelme ümidini bir türlü yakalamayan muhalefet problemidir" şeklinde cevapladı. 

"Millet çok güçlü bir şekilde uzlaşma mesajı verdi"

Bakan Zeybekci, "başkanlık sistemi konusunda muhalefet ile uzlaşma olup olmayacağı" yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Onunla ilgili şeyler söylemeyeyim. Ama şu anda 1 Kasım 2015 seçimleri bu milletin, siyaset yapan herkese uzlaşmak gibi zorunluluğu çok güçlü bir şekilde mesaj olarak verdiğine inanıyorum. Dediğim dedik zamanı değil şu anda. Millet çok güçlü bir mesaj verdi."

"Birlik beraberlik ve kardeşlik süreci"

Zeybekci, "Çözüm Süreci yeniden başlayacak mı?" şeklindeki bir soruya ise "Bu hiç bitmedi. Şöyle söyleyeyim, bu topraklarda, ülkede yaşayan bütün kardeşlerimizin yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği altında toplanmış olan bütün vatandaşlarımızın etnik kimliği ne olursa olsun, inançları ne olursa olsun, bir benim diyebileceği bir devlet, ülke, bayrak ve vatan ortak paydasında birlik ve beraberlik içinde uzun ve sonsuz bir yolculuğa çıkmak için biz 'Çözüm Süreci' demeyelim ona da 'birlik beraberlik ve kardeşlik süreci' diyelim" şeklinde cevap verdi.