MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kim hangi oyunu oynarsa oynasın bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, millet bölünmeyecek, Türklük silinmeyecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" açık hava toplantıları kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Kurtuluş Mitingi"nde yaptığı konuşmaya, "Cesaretinizle göz kamaştırıyor, heyecanınızla umut saçıyorsunuz. Varlığınızla destan yazıyor, iradenizle tarihe yön veriyorsunuz. Cumhuriyet Meydanı'nı tıka basa doldurarak geleceğinize sahip çıkıyor, bağımsızlığa ve beraberliğe duyduğunuz tartışmasız bağlılığı ispatlıyorsunuz. Dağ başını duman alsa da korkusuzca yürüyorsunuz" diyerek başladı.

"Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi oyunu oynarsa oynasın, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, millet bölünmeyecek, Türklük silinmeyecektir" diyen Bahçeli, "Bu zulmet dolu günler, ihanetin bu karanlık yılları muhakkak bitecek, 11 yıllık yıkım ve tahribatın bu ağır enkazı biliniz ki kaldırılacaktır" şeklinde konuştu.

"AKP, BDP, PKK üçlü ortağı elini ovuşturmasın"

Bahçeli, Türk milletinin nice karanlık günler gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Biz istikbalimizi karaborsadan kazanmadık, ihale ve çekilişle almadık, sokakta da bulmadık. Biz bu toprakları müzayede yoluyla, yalakalıklarla, lütuf ve bağışla vatanlaştırmadık. Can verdik, kan döktük, bedel ödedik. Cephelerde bağımsız yaşama ülkümüzü bedenimize siper ettik. Sevdalarımızı, var olma tutkumuzu vatanımıza örtü yaptık. Bağımsızlıktan başka, kurtuluştan hariç seçeneğimiz olmadığına inandık, buna bağlandık. Yedi düvele meydan okuduk, ateşin içine seve seve atladık, kurşunun önüne koşa koşa geçtik. Bu nedenledir ki hiçbir mihrak en başta da AKP, BDP, PKK üçlü ortağı elini ovuşturmasın, boş hayale kapılmasın, erken zafer turları atmasın. Görüyorum ki Samsun kurtuluşun yanındadır. Samsun hainlerin karşısındadır. Samsun AKP-BDP-PKK amaçlarının farkındadır."

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan, 'yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunamayacağını, cumhura, Cumhuriyete hizmet etmekle Cumhuriyetçi olunacağını' iddia etmektedir. Cumhuriyet’in tescilli, markalı ve sicilli hasmı, şimdi kalkmış bu alanda nutuk atmaktadır. 11 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni perişan etmek, kevgire çevirmek, kuruluş ruhunu tırpanlamak isteyen birisi ne çabuk yaptıklarını unutmuş ve bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya başlamıştır? Sayın Başbakan sen kim, Cumhuriyeti diline dolamak kimdir? Sen kim, demokrasiden bahsetmek kimdir? Gezi Parkı’ndaki gençlerin kurduğu çadırlara şafak vakti saldıran sen mi demokratsın? Sözde yol yapmak maksadıyla ODTÜ’ye bayram gecesi iş makineleriyle baskın yapan sen ve zihniyetin mi? Cumhuriyet fikrine saygı duymaktan ve cumhura hizmetten bahsediyorsun."