ANKARA - MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'na katılan partililer, Ankara Spor Salonu'ndaki yerini aldı.

Kurultay için hazırlanan salonda Türk bayrağı ve 3 hilalli parti bayrağının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ile Alparslan Türkeş'in posterleri yer aldı.

"Bizimle yürü Türkiye" çağrısı ile düzenlenen Kurultay çalışmalarına geçilmeden önce bir konser veren sanatçı Atilla Yılmaz, MHP'nin genel seçimlerde yürüteceği kampanya için bestelenen ve ilk kez seslendirilen "Bizimle Yürü Türkiye" şarkısının yanı sıra Mehter Marşı'nı da söyledi.

Bahçeli salona geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 11. Olağan Kurultayının düzenlendiği Ankara Spor Salonu'na geldi.

Bahçeli'nin salona gelişi sırasında "Devletin başına Devlet geliyor", "Bahçeli nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsları yapıldı.

Bahçeli, salondakileri selamlamasının ardından kendisi için ayrılan yere oturdu.

Nevruz nedeniyle Bahçeli'nin önündeki masaya bir tepsi içinde yumurta konuldu.

Bahçeli'nin önündeki tepside yumurtanın yanı sıra çerez, meyve ve yeşillik de kondu. Yeşilliğin bereketi, yumurtanın çoğalmayı temsil ettiği, çerez ve meyvelerin ise milletin rızk ve bolluk içinde yaşaması dileğiyle konulduğu belirtildi.

Eski bir Türk geleneği olduğu belirtilen bu uygulamada, yeşilliğe "Semeni", hazırlanan tepsiye ise "Nevruz Honçası" dendiği kaydedildi.  

Bahçeli'nin gelişi öncesi Mustafa Yıldızdoğan bir konser verdi. Konser sonrası Kars Kafkas Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri sundu. 

Bu arada Kıraç'ın MHP için hazırladığı "Türkiye Marşı" da salondakilere dinletildi.

Seçim müziği olarak kullanılacağı belirtilen bir başka şarkıda ise "Muhammediz Aliyiz, Sünniyiz Aleviyiz/Senlik benlik yok/Biz de bir aşkın aleviyiz/Liderimiz Bahçeli, hey ya MHP, haydi MHP" sözleri bulunuyor.

Salonda geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafları da asıldı.

Salona giremeyen partililer için salon dışında büyük ekranların konulduğu alanlar oluşturuldu.