ANKARA

MHP Genel Merkezi’nde muhalif isimlere yönelik incelemenin kapsamı genişletilerek, eski MHP milletvekillerinden Meral Akşener'in ardından, Sinan Oğan ve Koray Aydın için başlatılan inceleme sürecine, sosyal medya paylaşımları da eklendi.

Edinilen bilgiye göre, eski MHP milletvekillerinden Meral Akşener'in ardından Sinan Oğan ve Koray Aydın için başlatılan inceleme sürecine, sosyal medya paylaşımlarının da eklendiği belirtildi.

Meral Akşener'in daha önce Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik, "O dönem Sayın (Ekmeleddin) İhsanoğlu, (Kemal) Kılıçdaroğlu ve (Devlet) Bahçeli'nin adayıydı. Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel proje ise onu seçen baş paralel de Sayın Bahçeli oluyor" sözleri, Genel Merkez nezdinde tepki görmüştü.

"MHP'ye 'baş paralelci' gibi bir edepsizliği yapamazlar"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup konuşmasının ardından, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, "Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. Şu an İstanbul merkez olmak üzere, 9 ilde çok sayıda operasyon yapılmakta, 101 veya 105 kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmış durumda. Şimdi bu kadar insanın bula bula baş paralelcisi beni mi görmüştür? Bu ne biçim terbiyesizliktir. Bunu affetmemiz mümkün değildir. Kendileri paralelle çok barışık olabilirler ama Milliyetçi Hareket Partisi’ne 'baş paralelci' gibi bir edepsizliği yapamazlar." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Genel Merkez, Meral Akşener başta olmak üzere, Oğan ve Aydın’ın seçim çalışmalarını mercek altına almış, özellikle halka açık toplantılardaki konuşmalarında parti tüzüğüne aykırı bir durum olup olmadığı incelenmeye başlanmıştı.

MHP Genel Merkezi, inceleme kapsamına halka açık olan sosyal paylaşım hesaplarını da aldı.