ANKARA  - HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "HSYK ile ilgili yeni bir yasa teklifi sunulması, 2010 yılında HSYK üzerinden çok ısrarlı, kararlı bir tavır sergileyen ve bunu bir referandumla halka zorla kabul ettirmiş olan iktidarla çelişkili bir haldir. Milliyetçi Hareket Partisi, son değişiklikler üzerinde olumlu düşünmemektedir" diye konuştu. 

Bahçeli, bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın içeride günahsız yatan çok kişi var yönünde ifadeleri oldu. Sizin değerlendirmeniz nedir" sorusu üzerine  "Günahsızların günahını Başbakan çekiyor demektir" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na ilişkin bir soruyu yanıtlarken de "Muhatap almak istemiyorum" dedi.

"Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerine kararlıca gidilmeli"

Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 9. dönem eğitim faaliyetlerini tamamlaması dolayısıyla düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada da "Türkiye, iktidarın suç ve suçlunun yanında yer alan ahlaksız tercihinden dolayı dört bir tarafından su almakta ve dibe doğru gitmektedir. O halde ülkemizi düzlüğe ve yüzeye çıkaracak birinci yol soruna neden olan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerine kararlıca gitmektir" dedi.

Türkiye'nin "rüşvet ve yolsuzluk dumanıyla içine kapandığını, içe kıvrıldığını" ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ayakkabı kutularına koyulan milyon dolarları komployla örtme planı tutmayacaktır. Yatak odalarındaki para sayma makinelerini ve para kasalarını gizleme sinsiliği başarılı olamayacaktır. İstanbul'dan İzmir'e, Ankara'dan Mersin'e kadar virüs gibi yayılan rüşvet hastalığını sanal dış güçler safsatası, dost darbesi lafları, yargı operasyonu ve paralel devlet tespitleri aklayamayacaktır. Ok yaydan çıkmıştır. Ayakkabı kutularından çıkan para İmam Hatip'e diyen imansızların kursağına gitmiştir. Hayırsever olarak lanse edilen şaibeli ve sözde işadamlarının yağmur gibi yağdırdığı rüşvetler bakanların cebine inmiştir. Zannederseniz istilacı Vikingler tekrar tarih sahnesine çıkmış ve Türkiye'yi yağmaya ve yolmaya girişmiştir ve her yer rüşvet her yer yolsuzluk olmuştur."