İSTANBUL - Bir gazetecinin "Sayın Başbakanın partinize yönelik bir ifadesi oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanın, 17 Aralık'tan sonra yaptığı konuşmalar, çok sağlıklı gözükmüyor. Bundan evvel de saldırgan, uslubu farklı, biraz da hakaret içeren ifadelerini çok sık kullanıyor... Bu tartışmanın içerisine her alanda, Milliyetçi Hareket Partisi'nin girmesi mümkün değil. Tabii paralel devletten neyi kast ediyor, paralel devlet kimdir, onu bilemiyoruz. Ancak bu iktidarın 11 yıllık uygulamaları sırasında iki tane önemli görevi olmuştur. Bunlardan birisi Türkiye'yi bölünmeye götüren bir demokratik açılım sürecidir, öbürü de bölünmüş yoldur. Eskiden tek yol üzerinde giderken, şimdi birbirlerine paralel bir yolla geliş gidişler, seyahatler mümkün oluyor. Dolayısıyla paralelin iki kanadıyla beraber olan değerlendirmelerine Milliyetçi Hareket Partisi katılmak istemiyor. Böyle bir tartışmayı derinleştirmenin de ülkemize bir yararı olduğunu görmüyoruz ve kabul etmiyoruz."

Bahçeli, "Dün Şile ziyaretinizde bir vatandaş yanınıza gelerek, Gezi olaylarında 'terörist ilan ettiniz' dedi ve tepki gösterdi. Siz de o sözünüzün arkasında durdunuz. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Ne söyleyeyim, gereğini söylemişim zaten" karşılığını verdi. 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns'ın bugün, Kıbrıs'ın da arasında olduğu bazı konuları görüşmek için Anraka'ya geleceği belirtilerek, bununla ilgili görüşünün sorulması üzerine Bahçeli, ABD'nin Kıbrıs sorununu farklı yaklaşımla çözmeye çalıştığını söyledi.

Bahçeli, ABD'nin bu konuda da Türkiye'yi ikna etme gayreti gösterdiğini savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin geleneksel Kıbrıs yaklaşımında, orada bir Türk varlığını ortadan kaldırabilecek hiçbir siyasi, sosyal değişimi kabul etmemiz mümkün değildir. Orada iki toplumlu, iki egemenli bir yapının devamıyla beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığının korunması gerekir. Bu konuda Türkiye'nin tavizi olamaz. Bu sebepten dolayı bunları şimdi, Türkiye'nin kritik gündeminde hep gündeme taşıyorlar ve tavizci politikayla da amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Buna da iktidar partisi çok yakınlık gösteriyor. Bundan vazgeçmesinde yarar var diye düşünüyoruz."