ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen"Çözüm Süreci Şehitleri: Öğretmenlerimiz" etkinliğinde yaptığı konuşmada, öğretmenliği senede bir gün anmanın doğru olmadığını söyledi.

Öğretmenlerin aydınlanmış akılların mimarı olduğunu belirten Bahçeli, "Bilgiye ve öğrenmeye aç zihinlerin mihrabıdır. Terbiye olmuş gönüllerin mihmandarıdır. Cehaletin demir perdesini kıran mizaçtır. Bir harf öğrenmeye duyulan minnettarlıktır. Eğitim ve öğretimin mihenk taşı, kendini bilmenin, gelmişi ve geçmişi tanımanın misyonudur" dedi.

Eğitimdeki aksaklıkların ve öğretmenlerdeki bunalımların sosyal, ekonomik ve siyasal zeminde gecikmeksizin yankı bulacağına işaret eden Bahçeli, bugün yaşanan travmaların, kriz ve kargaşanın geri planında eğitim ve öğretimdeki açmazların belirleyici olduğunu savundu.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim sistemindeki zafiyetler öyle noktaya gelmiştir ki hainler arka arkaya üremiş, milli ve manevi değerleri istismar eden defolu yüzler anormal ölçüde çoğalmıştır. Müşterek doğrularımızı reddeden, milli kimliğimizi tahrip eden, tarihi ve kültürel kazanımlarımızı hazmetme zorlukları çeken güruh, yıllar içinde kinlerini büyüte büyüte, öfkelerini bileye bileye bu noktaya gelmiştir. Bir yanda 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünden gurur duyan bizler, diğer yanda bundan ürken ve rahatsız olan iktidardaki bozuk kafalar aynı eğitim sistemden süzülerek çıkmıştır."

Bahçeli, bugüne kadar, PKK'nın saldırılarında hayatını kaybedenlerin sadece güvenlik güçlerinden oluşmadığını belirterek, "Zor şartlar altında öğrencilerine bir kelime öğretebilmek için çırpınırken PKK saldırılarında hayatını kaybeden yüzlerce öğretmenimiz hala kalbimizde, hala aklımızdadır ve bugünkü toplantımız onların aziz anısına düzenlenmiştir. Görevi başındayken kaybettiğimiz öğretmenlerimizin acısı henüz dinmiş değildir. Hangi birisini söyleyelim, hangi birisinin isminden bahsedelim" diye konuştu.

"Şehit edilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek"

Türkiye'de 1987 yılından itibaren şehit edilen bazı öğretmenlerin adını anan Bahçeli, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Bahçeli, kadın erkek, genç yaşlı demeden insanları katledenlerle pazarlık masalarına oturulmasının en başta şehitlere vefasızlık ve saygısızlık olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Yüzlerce öğretmenimize kıyan alçaklar bugün sütten çıkmış ak kaşıktır. Tüm infazların emrini veren cani başına, İmralı Adası'nda sekreterya hizmeti sunulması ayrı bir zulmet, apayrı bir alçalmadır. PKK'nın hatırını kırmamak, bir dediğini iki etmemek için olağanüstü çaba harcayan hükümet, masum öğretmenlerimizi ne olarak görmektedir? Başbakan bize cevap versin: şehit edilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek, dökülen gözyaşlarını, katlanılan acıları kimler telafi edecektir? Dün Tunceli'ye giderek terörist Rıza ve çetesinden özür dilemenin erdem olduğunu ifade eden Davutoğlu, PKK'dan ve Öcalan canisinden ne zaman özür dileyecektir? Nasıl olsa özür dileme furyası modadır, hainlerden özür dilemek için AKP kuyruğa girmiştir. Geçmişin karanlık isimleri birbir övülmektedir. Ancak öğretmenlerimizi kimlerin, hangi kansızların şehit ettiğini konuşan, kendisine mesele yapan yoktur. Başbakan Davutoğlu yüreği varsa cevap vermelidir: Öğretmenlerimizin yanında, vatana bağlılığı, millete sadakati vazeden sayısız din görevlisinin PKK tarafından katledilmesinin hesabını kim verecektir?"

"Öğretmenlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var"

Bahçeli, 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun ile eğitim hayatına bir darbe daha vurulduğunu savundu.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik ile de büyük bir kıyım ve tasfiye yapıldığını iddia eden Bahçeli, böylece binlerce okul müdürü veya yardımcısının haklarının gasbedildiği öne sürdü.

Bahçeli, "Şunu önemle ilan ediyorum ki Milli Eğitim'de bugün zulmedenler, zalimlerle ittifak kuranlar, MHP iktidarında misliyle cevap bulacaklar, hakkı yenilen ve mağdur olanlar da mutlaka taltif edilecektir. Adaletsizliğin önüne geçmek hepimizin boynunun borcudur" ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin sorunlarından ve taleplerinden de bahseden Bahçeli, "Bilinmelidir ki fert, toplum, millet ve devlet olarak dünya üzerinde ve insanlık aleminde ulaşacağımız seviye ancak öğretmenlerimizin bizi götürmek istedikleri ve götürebildikleri yere kadar olacaktır. Daha iyi insan, daha mükemmel vatandaş, daha saygın millet ve daha büyük devlet olabilmek için onlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır" diye konuştu.

Programın sonunda Bahçeli ve MHP genel başkan yardımcıları, terör örgütünce şehit edilen öğretmenlerin yakınlarına teşekkür plaketi verdi.