NEVŞEHİR - "Analar ağlamasın' dediler, hepimiz katılıyoruz analar niye ağlasın. Analar ağlamıyor diyoruz ama şimdi Hakkari’de vali var, devlet yok, ilçelerde kaymakam var, devlet yok. Böylelikle her gün olaylar oluyor. Bu olaylara herhangi bir tedbir alamazsanız, bu olayların önüne geçmezseniz, devletin otoritesini koymazsanız, orada hiçbir müdahale olmazsa hiçbir olay da olmamış gibi algılanır. Orada devlet elden gidiyor. Türkiye’nin 15 ilinde özerk yönetim aynen Suriye’de olduğu gibi ilan ediliyor. Hangi partiden olursak olalım bizim birinci görevimiz birlikte ve bir arada bin yıllık kardeşliğin hukukunu koruyarak yaşamak olmalı ve toprağımızı, bütünlüğümüzü korumak olmalı."

Tartışmaların seviyesi gittikçe düşüyor

17 Aralık operasyonlarından sonra Türkiye'de büyük bir hareketlenme olduğunu ifade eden Bahçeli, polis ve savcıların görev yerlerinde yapılan değişiklikleri de eleştirdi. Bahçeli, şöyle konuştu:

"Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün siyasi partilerin gündemi bu. Her gün yeni bir tartışma var. Bu tartışmaların seviyesi de gittikçe düşüyor. Bu süreçte olmadık şeyler oluyor. Savcılar kıyılıyor, 8 bini aşkın emniyet mensubu görevden alındı veya yerleri değiştirildi. Bunların içinde emniyet müdürleri var, şube müdürleri var, polis memurları var. Bu yolsuzluklar Türkiye’de medyada tartışılıyor, siyasiler arasında görüşülüyorsa ve vatandaşlar da bu konuya yönelmiş, dikkat çekmişlerse sayın Başbakan herkesi hain ilan etmenin, 'bana darbe yapıyorlar' gibi psikolojinin içerisine girmenin gereği yok. Televizyon emrinde hergün çıkıyorsun. Haftada bir gün de icraatın içinden programına çıkıyorsun. Yalan dolan alayı orada bir gün de gerçekleri anlat. De ki 'aziz vatandaşlarım 11 yıldan bu yana ülkeyi yönetiyorum. Bu süreçte birçok sözler dolaşır oldu, hata ve hatta aileme kadar da uzanıyor. Şimdi hepinizin huzurunuz da bütün savcıları ve emniyeti göreve davet ediyorum. Yolsuzluk ve rüşvet kime dayanıyorsa kökünü kazıyın' demek varken niye bunu yapmıyorsun?"

"Sokağa insanlarımızı yönlendireceğimiz yerde sandığa gitmeliyiz"

Suriye'de Mısır'da, Ukrayna'da yaşanan olayların ibretle takip edilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Mısıra bakın, Libya'ya bakın, şimdi Suriye'ye bakın, yukarıda da Ukrayna'ya bakın, bunların hepsi büyük tehlike, büyük kardeş kavgasının yaşandığı diktatör heveslilerinin iktidardan düşürüldüğü ülkelerdir. Böyle bir Türkiye’yi yaşamak isteyebilir miyiz? Öyleyse bunun şimdiden önlenmesi lazım. Bir taraftan yolsuzluk ve rüşvet, diğer taraftan açılık, sefalet, işsizlik, öbür taraftan demokratik açılım zırvasıyla bölünmeye sürüklenen bir ülkede yarın kardeş kavgası başlar ise hiçbir siyasi partiden eser dahi kalmaz. Onun için 30 Mart seçimleri önemlidir.  Tehlikenin nereden geleceğini bilemiyoruz . O nedenle sosyal hareketlerle, sokağa insanlarımızı yönlendireceğimiz yerde sandığa gitmeliyiz ve bugünkü siyasi iktidarı uyarmalıyız."

Bahçeli, konuşmasının ardından esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlara karanfil dağıttı.