ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlendiği basın toplantısında, Türkiye'nin hayatın her alanında gerilemekte ve tökezlemekte olduğunu savunarak, sürekli ertelenen, ertelendikçe büyüyen, büyüdükçe içinden çıkılmaz hal alan derin ve köklü sorunların ülkeyi ciddi şekilde tehdit ettiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin alarm verdiğini iddia eden Bahçeli, "Aradığımız, arzuladığımız ve umut ettiğimiz huzurlu ve güzel günlerden en ufak iz ve eser yoktur. Dirliğimiz son nefesini vermek üzeredir. Kardeşliğimiz ağır yaralıdır" ifadesini kullandı.

Bahçeli, 62. Hükümet'in güvenoyu aldığını anımsatarak, "Yeni AKP Hükümeti'nin niyet, mizaç ve maksadı baştan sorunlu, baştan hasarlıdır. Çünkü bu hükümetin ipleri hala Erdoğan'ın elindedir. Çünkü bu hükümet Erdoğan'a zimmetlenmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni Türkiye, küçülmüş bir ülke"

"Yeni Türkiye ezberi, AKP'nin tutulduğu iflah olmaz bir hastalıktır. Buradaki maksat rejim değişikliği ve kurucu değerlerin erozyonudur" ifadesini kullanan Bahçeli, "Yeni Türkiye'nin küçülmüş, sinmiş, silinmiş, sömürülmüş, zayıf bir ülke olduğunu" iddia etti.

Bahçeli, "Yeni Türkiye; insanlarımızın, AKP'ye oy veren-vermeyen, Alevi-Sünni, Doğulu-Batılı, inanan-inanmayan diye kamplaştırıldığı, milli bünyenin 36 etnik parçaya bölündüğü ve medeniyet liginden küme düşmüş bir ülkedir" değerlendirmesinde bulundu.

"Çankaya, millet ve Cumhuriyet'e mal olmuş milli ve tarihi bir simge"

Devlet Bahçeli, "Türk milleti, AKP'nin ve Erdoğan'ın, tarihimizle hesaplaşsın, milli ve manevi değerlerimizle çatışsın, yedi düvelin dahi yapamadığını milli irade kisvesiyle yapsın diyerek de önünü açmamıştır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çankaya Köşkü'nde oturmayacak olmasını da değerlendiren Bahçeli, Çankaya'nın, millet ve Cumhuriyet'e mal olmuş milli ve tarihi bir simge olduğunu kaydetti.

"Dinlemekte zorluk çeken varsa bize başvursun"

MHP'lilerin izlendiği ve dinlenildiği iddiaları anımsatılarak, bununla ilgili girişimleri olup olmayacağının sorulması üzerine, Bahçeli, bugüne kadar müracatlarına hiçbir cevap verilmediğini ve son günlerde konunun bir gazetede gündeme getirildiğini söyledi.

Bahçeli, "MHP, her tarafa açık olandır. Dinlemekte zorluk çeken varsa bize başvursun, biz gereken cevabı veririz" dedi.

"Partinizi de 'paralel yapının' dinlediği söyleniyor. Bu konuda bir yorumunuz olacak mı?" sorusuna ise Bahçeli, "Bunların hepsinin açıklığa kavuşması lazım. Paralel yapı üzerinde 'İnine kadar ineceklerini' söylüyorlar. Eğer bu ine kadar inerken kendilerini bulmazlar, bize de rast gelirlerse haberimiz olsun" diye yanıt verdi.

"Öğretmen atamalarının acil olduğunu söylediniz. Meclis olağanüstü toplantıya çağrılıyor. Fakat Torba Kanun'a ciddi bir muhalefetiniz de var parti olarak. Bu çalışmalara destek olacağınız anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine Bahçeli, "Evet bu konuda daha önce Meclis tatile girmeden evvel verilmiş sözümüz de vardır. Şayet Soma ve öğretmen konusu geldiğinde biz gerekli yardımı yapacağımızı ifade ettik" diye konuştu.

Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Bunu çok daha önceden ben ifade ettim. Sayın Fethullah Gülen Bey'in, Türkiye'ye gelmesi ve bugünkü siyasi iktidarla 10 yıllık beraberliğinin yüzleşmesini yapmasında yarar vardır. Eğer Fethullah Gülen, gelme kararını alır, Esenboğa'ya indiği gün, yeni uçakla Cumhurbaşkanı'nın nereye gideceğini de merak ediyorum" dedi.