ANKARA 

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılımıyla yapılacak toplantıda, MHP'nin yerel seçimlerde belediye başkanlıklarına aday göstereceği 220 isim açıklanacak. Açıklanacak belediye başkan adaylarının arasında Ankara, Adana, Mersin ve Aydın adaylarının da yer alması bekleniyor.

Yapılan çalışmalar sonucunda, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mevlüt Karakaya'yı aday göstereceği öğrenildi. 

MHP'de, İstanbul ve İzmir adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. MHP'nin diğer belediye başkan adaylarının da belli aralıklarla düzenlenecek aday tanıtım toplantılarında açıklanması planlanıyor. 

MHP 81 ilde anket yapıyor

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde MHP, 81 ilde ve bazı ilçelerde anket çalışması başlattı. Ankette vatandaşlara, "Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" ve "MHP'den kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" soruları yöneltiliyor.MHP yönetimi, belediye başkan adaylarını belirlerken il ve ilçe teşkilatları ile sivil toplum örgütlerinin de görüşlerine başvurdu. Tüm görüşlerin alınmasından sonra belediye başkan adaylarının belirlenmesinde son kararın MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından verildiği ifade ediliyor.