MANİSA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Manisa mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında, "Şimdi MHP'lilere sorma vaktidir. 28 Şubat'a direnemediniz, bari bugün millet düşmanlarına direnin, işbirliği yapmayın. Ama yapıyorlar. Nerede AK Parti kuvvetliyse bir bakıyorsunuz MHP ile CHP el ele faaliyet gösteriyorlar" ifadilerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Üç tane legal parti, CHP, HDP, MHP. Üç tane de illegal örgüt, DHKP-C, paralel, Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar" şeklinde konuştu.

"Bahçeli neden solla ittifak yapacağız dedi?"

Davutoğlu "Bahçeli, iktidara meraklıysa neden 99 seçimlerinde diğer partiler 'Gel başbakan ol' dediğinde, 'Hayır solla ittifak yapacağız, biz sol parti ile ittifak yapacağız' diyip Fazilet Partisi ve diğer partileri reddetti? Çünkü niyeti iktidar olmak değil. Yükselecek AK Parti hareketini o günden kesmekti. O gün, 28 Şubat kime savaş ilan ettiyse işte biz onların sözcüsüyüz, milletin sözcüsüyüz" dedi.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer bu topraklarda 78 milyon vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse, emin olun o bizim yüreğimize işleyen bir kurşun olur. Bir tek damla gözyaşını silmek için gece gündüz uyumayız."