Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, ''Bu millete umut olabilecek, umut olduğu için insanların toplanma merkezi haline gelecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var'' dedi.
İzmir yolundaki bir dinlenme tesisinin önünde mehter marşlarıyla karşılanan Aydın, Balıkesir'e çok sayıda aracın oluşturduğu konvoyla girdi.
Zağnos Paşa Cami'sinde ikindi namazının kazasını kıldıktan sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki MHP İl Başkanlığı binasına yürüyerek giden Aydın'ı, İl Başkanı Mehmet Duran, ''Partimizde bugünlerde zenginlik yaşıyoruz. Sizden önce de iki genel başkan adayımızı konuk ettik'' diyerek karşıladı.
Aydın, burada partililere ve gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP'yi iktidara taşımak için yola çıktığını ve adaylık sürecinin, hareket haline dönüşmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.
Manisa'dan sonra Balıkesir'de gördüğü tablonun kendisini çok etkilediğini belirten Aydın, heyecanın 4 Kasım'da yapılacak MHP Büyük Kongresi'ne de yansıyacağına inandığını ifade etti.
Aydın, üç seçimde oylarını artıran iktidar partisiyle karşı karşıya olduklarını anlatarak, muhalefet parti kendilerinin de içinde bulundukları duruma bakmak zorunda olduklarını söyledi.
''Bu millete umut olabilecek, umut olduğu için insanların toplanma merkezi haline gelecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var'' diyen Aydın, şöyle devam etti:
''Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Siyasetin temelinde laf vardır. Lafını iyi kullanan, halkın arasında dolandıran, o laf konusunda halkı taraf haline dönüştürenler başarılı olabiliyor. Bu şekilde yapılan siyasetin bir de toplumsal muhalefet boyutu oluşturulduğunda o zaman yeni bir alternatif çıkıyor demektir.''