AFYONKARAHİSAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Başbakan Erdoğan, "Büyük Türkiye yolculuğumuza zaferin şehri Afyonkarahisar'dan çıktık. Partimizin kuruluş hazırlıklarını burada yaptık" dedi.

Erdoğan, Türkiye’de 1950 yılından bugüne kadar konuşulan, tartışılan çok önemli bir konu olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

“Nedir bu konu, nedir bu tartışma? 1950’den beri ülkemizde Türkiye’yi kim yönetecek, bunun tartışması yapılıyor. CHP diyor ki; Türkiye’yi sadece biz yönetiriz, iktidar olsak da biz yönetiriz, muhalefet olsak da biz yönetiriz. Medya diyor ki; Türkiye’yi biz yönetiriz, manşetlerimizle Türkiye’ye biz istikamet çizeriz. Bazı iş adamları diyor ki; para bizde, money bizde Türkiye’yi biz yönetiriz. Elitler, seçkinler, o çeteler, o mafyatik yapılanmalar, o paralel çeteler diyor ki; Türkiye’yi biz yönetiriz.

Gazi Mustafa Kemal ve İlk Meclis daha 1920 yılında onlar ne diyordu; Türkiye’yi millet yönetir.  Merhum Menderes  1950’de ‘hayır. Türkiye’yi egemen güçler siz değil, millet yönetecek. Yeter söz milletindir’ dedi. Aynı şekilde biz de Afyonkarahisar’dan yola çıkarken ne dedik; Türkiye’yi millet yönetecek, söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir dedik. Bu ülkenin sahibi millettir. Bu ülkeyi idare edecek olan millettir. Bu ülkeyle ilgili kararları verecek olan söz sahibi, karar sahibi, mühür sahibi sadece millettir, sizsiniz. Bu ülkeyi siz yöneteceksiniz, son 12 yılda olduğu gibi bu ülkenin istikametini siz belirleyecek, bu ülkenin rotasını hep siz çizeceksiniz, manşetler değil, işveren çevreleri değil, paralel örgütler değil, mafya, cunta, çeteler değil, bu ülkeyi siz yöneteceksiniz.”

Merhum Menderes'e hangi tuzakları kurdularsa bize de aynısını yapıyorlar

Başbakan Erdoğan, “Bundan 54 yıl once Merhum Menderes’e ne yaptılarsa, hangi tuzakları kurdularsa, hangi senaryoları yazdılarsa şu anda bize de aynısını yapıyorlar. Manşetlere bakın, bugün atılan manşetlerle 54 yıl öncesinin manşetlerinin aynı olduğunu göreceksiniz. Sokak olaylarına bakın aynı, CHP’nin tavrına bakın aynı, işverenlerin, çetelerin tavrına bakın… 54 yıl önce neyse bugün yine aynı" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Merhum Menderes’e hangi iftiraları attılar, hatırlayın. Örtülü ödenekten dava açtılar, aynı şeyi bize yapmak istiyorlar, ama benim milletim bunları yutmuyor. 6-7 Eylül sokak eylemlerinden dava açtılar, İstanbul’da  yaptığı çok önemli yatırımlardan dolayı, açtığı yollardan dolayı dava açtılar. Kardeşlerim yargı içinde bazı demokrasi karşıtı oluşumlarla mücadele ettiği için dava açtılar. Çok çirkin iftiralarla, çok ama çok çirkin iftiralarla Menderes’i maalesef milletin gözünden düşürmek için her türlü iftirayı attılar. Tuttu mu? Tutmadı, tutmayınca ipe götürdüler. Menderes bugün var, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu da var. Peki onları idam edenler var mı? Kimse onları hatırlıyor mu? Hatırlamıyor. Niye? Zalimler hiçbir zaman kalıcı olmaz. Zalimler her zaman zulümleriyle anılır. Biz, mazlumların, mağdurların sesi olarak yürüyeceğiz. 54 yıl önce ne yaptılarsa bugün aynını yapanlar bilesiniz ki onlarda hiçbir zaman emellerine kavuşamayacaklar.”

"Milleti hiçe sayanlar ittifak yapıyor"

Yıllardır milleti hiçe sayan, milleti yok sayan, milletin kararına itibar etmeyenlerin şu anda ittifak yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletin iradesini gasp etmenin mücadelesini veriyorlar. Türkiye'de Gezi Olaylarından itibaren başlayan tartışma işte bunun tartışmasıdır, 'Türkiye'yi kim yönetecek?' Hiç kusura bakmasınlar biz bu emaneti hiç kimseye vermeyiz. Milletim emanetini, milletin iradesini çalmaya çalışanlara asla göz yummayız."

"Namert değilseniz şu gerçekleri ortaya aynen yansıtın"

Başbakan Erdoğan, partisinin dün Yozgat'ta düzenlediği miting için toplananların görüntüsünün, kendisini protesto etmek için toplanmış gibi gösterildiğini belirterek, "Eğer namert değilseniz şu gerçekleri ortaya aynen yansıtın. Öyle bir yerlerden kontrolle bir yerlerle oynamak suretiyle bunları değiştiremezsiniz" şeklinde konuştu.

"Bu CHP Saidi Nursi'yi hapislere mahkum eden partidir"

Başbakan Erdoğan, Sadi Nursi'nin, 1940'larda, Emirdağ Cezaevi'ne konulduğunu, zehirlenerek ve soğuktan dondurularak öldürülmek istendiğini belirterek, "İşte bu CHP 1940'larda Saidi Nursi'nin kitaplarını yasaklayan, hapislere mahkum eden partidir. İşte belgesi. CHP'nin genel müdürü, bu belge senin belgelerine benzemez" dedi.

Gösterdiği belgenin 15 Temmuz 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Said Nurisi tarafından yazılan Gençlik Rehberi kitabının dağıtımının yasak edilmesi, elde edileceklerin de toplanması, 'Bakanlar Kurulumuzun 15 Temmuz 1949 tarihli toplantısında kararlaştırılmıştır'. İmza, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü. İşte bu CHP ile güya Saidi Nursi'nin izinden gittiğini idida eden bu paralel örgüt, şu anda kol kola yürüyorlar. Saidi Nursi'nin kemikleri sızlıyor" şeklinde konuştu.