TBMM - Bu yasama yılının en ilginç olaylarından biri,  BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın kürsüde bardak kırması oldu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ''Deniz Feneri e.V'' bağlantılı soruşturmaya atıf yapmak için Genel Kurul kürsüsüne fenerle çıktı. 
Bu yılın bir başka tartışmalı olayı ise TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un uyarısına rağmen kürsüyü terk etmeyen CHP'li Kamer Genç'in kürsüden itilmesiyle yaşandı.
CHP'liler, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın, daha sonra özür dilediği sözlerine tepki için kürsünün etrafını sardı.
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de TBMM Genel Kurulu'nda, kadına yönelik şiddet ve Parlamento içi şiddeti protesto etmek amacıyla siyah kurdele eylemi yaptı.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, ''3. Yargı Paketi''ne görüşmelerinde ''Şimdi size AKP döneminde ileri demokrasi uygulamalarını anlatacağım'' diyerek, 5 dakikalık konuşma süresini susarak geçirdi.
Çelebi ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ''THY'deki grev yasağına hayır'' yazılı tişörtlerle Genel Kurul'a girdiler ve kürsüde konuşma yaptılar.

Banyo lifi, soda şişesi ve ıslak mendil
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da bazı ilçe adliyelerinin kapatılmasıyla ilgili konuşmasını yaptıktan sonra üzerinde ''la oğlum bas git'' yazan kağıdı kürsüdeki mikrofona geçirdi. 
Ağbaba, Şanlıurfa Cezaevi ile ilgili gündemdışı konuşurken de kürsüye banyo lifi, soda şişesi ve ıslak mendil koydu. 
TBMM Genel Kurulunda, CHP milletvekilleri, TBMM İçtüzük değişikliğinin görüşmeleri sırasında kürsüyü işgal etti.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır'da cezaevi, askerlik şubesi ve adliyenin kapatılmasını protesto etmek amacıyla kürsüde ceket ve kravatını çıkardı, pankart açtı.