İSTANBUL (VHA) - CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, aday olarak seçim çalışmalarına CHP Maltepe İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek ve Partililerle kucaklaşarak başladı. Yoğun bir coşku ve sevgi seli ile karşılanan Kılıç, İlçe Örgütü ve Aday Adaylarıyla Maltepelilerin huzuruna çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Aday Adaylık çalışmalarında Maltepelilerin desteğini ve takdirini toplayan Ali Kılıç, Aday olarak seçim çalışmalarını gövde gösterisine dönüşen meydan buluşmasıyla başlattı. CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz ve CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylarıyla kendisini karşılayan kalabalığın huzuruna çıkan Kılıç, “Hiçbir zaman bir gülle bahar gelmiyor. Hep beraber güllerle donattığımız zaman baharın geldiğini  göreceğiz. Şimdi biz bahar temizliğine başlıyoruz. Önce Maltepe de sonra İstanbul da ve tüm Türkiye’de; CHP olarak bahar temizliği yapıyor ve AKP’yi süpürüyoruz” dedi.

“Gün Birlik Olma Günüdür”

CHP Maltepe İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen meydan buluşmasında  söz alan CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek;  “Gün birlik olma günüdür. Gün dayanışma büyüme günüdür. 2009 seçimlerinde CHP Maltepe’de seçimleri belediye başkanımız Sayın Mustafa Zengin ile almıştır. Görev süresi boyunca yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Ama herkes tarafından bilinmelidir ki 2014 yılından sonra hem Maltepe hem büyükşehir sosyal demokratlar tarafından yönetilecektir. Biz bugün sadece yerel iktidarın değil tüm Türkiye’de iktidar olmanın temellerini atıyoruz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım dayanışma içerisinde olalım. Önümüzde hiçbir engel duramaz”dedi.

“Emeği ve İnsanı Esas Alan Sosyal
Demokrat Düşünceyi Hakim Kılacağız”


Maltepe Meydanını dolduran binlerin coşkusuna eşlik ederek seslenen Maltepe Belediye Başkan Adayı Kılıç, 7 aydır CHP’nin ilkelerine, hassasiyetine bağlı kalarak örnek gösterilen bir yarış yaşandığını belirterek; diğer aday adaylarını yanına çağırdı. Murat Kapan, Süleyman Kıpırtı, Selma Oya Akay, ve Sebiha Özkan ile birlikte konuşmasına başlayan Kılıç, “Yolumuza hep beraber devam edeceğiz” dedi.
Kılıç, gerçekleştirdiği konuşmada şu değerlendirmelere yer verdi:
 “Çalışmalarımızda hiç birimiz, bir başka arkadaşımızdan farklı değildik. Bugün sevgili belediye başkanımız Mustafa Zengin’i de burada olması için davet ettim. Partimize ve Maltepemize hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Zengin’e teşekkür ediyoruz. Biz CHP’yiz, Bizde ayrım yok. Bizde sadece bayrak yarışı var. Türkiye’ de hırsızlığın, yolsuzluğun haramzadelerin, ayakkabı kutularının dolarlarla doldurulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bir insanın yaşamında iki dönem vardır. Bir tanesi çıraklık bir tanesi ustalık dönemidir. Ülkemizi yöneten birisi çıraklık döneminde 60 dosya ile yargılanmayı bekliyordu. Şimdi ustalık dönemi geldi artık ayakkabı kutularının ayakkabı yerine dolarlarla nasıl dolduğunu ustaca gösteriyor. Söz veriyorum size. Bende sizlerle birlikte bu bayrağı CHP ilkelerine yakışır, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş yolda, Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkan İnönüler, Ecevitler, Baykallar ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun çizdiği yolda partimizi iktidara taşıyacağız.
Yerel yönetimler çok önemlidir. Belediye başkanı elbette kişiliğiyle duruşuyla söylemiyle çok önemlidir ancak belediye başkanının çalışmalarını denetleyecek olanlarda sizler olacaksınız. Yanlışı gördüğü zaman eleştirecek doğruyu bulduğu yerde de alkışlayacaksınız. İşte bu duygularla kendimi size açıyorum. Bu duygularla kendimi size teslim ediyorum. Diyorum ki Avrupa da ki sosyal demokrat belediyeciliği insan odaklı belediyeciliği biz Maltepe’ye taşıyacağız. Biz geçmişin mirasının arkasına saklanmayacağız. Biz yeni projelerle yeni hedeflerle insan odaklı çalışmalarla insanı en yüce değer gören, emeğe saygı duyan, hizmet için hak için yapan bir anlayışla çalışacağız. Tüm Maltepe’yi kucaklayacak olan bir anlayış ile bütün mahalle ve sokakları karış karış dolaşarak, 30 Mart günü sandıkları tutarak 31 Mart sabahı burada yeniden Maltepe’yi sosyal demokratın kalesi yapmaya söz veriyor musunuz?
Bu gücü arkama almışım. Aday adayı arkadaşlarıma gönül kapılarımızı açacağım. Yanlış yaptığım yerde kolumdan tutacaklar. Eğer yanlış yapmışsam düzeltecekler, doğru yapmışsam benimle birlikte çalışmaya devam edecekler.
Hiçbir zaman bir gülle bahar gelmiyor. Hep beraber güllerle donattığımız zaman baharın geldiğini  göreceğiz. Şimdi biz bahar temizliğine başlıyoruz. Önce Maltepe de sonra İstanbul da ve tüm Türkiye’de  CHP olarak bahar temizliğini  yapıyoruz AKP’yi de süpürüyoruz. Kapı kapı gezeceğiz ve ne diyeceğiz, ‘Sıra bizde. Bahar temizliğine sende katıl’ diyeceğiz. Yan yana durdukça birleştikçe büyüyeceğiz.
Emeği ve insanı esas alan sosyal demokrat düşünceyi hakim kılacağız. Maltepe’de yeniden bir değişim başlıyor. Bu değişimin öncüsü “İNSAN” olacaktır. Yalnız CHP ilçe örgütüne hizmet etmeyecek, tüm Maltepelileri kucaklayacağız”dedi.
Şimdi Cumhuriyetini, vatanını, bayrağını, milletini ve Atasını sevenler gün sizin gününüzdür AKP’den kurtulma ve onlardan hesap sorma zamanıdır. CHP sizleri 30 Mart’ta çatısı altında tek yürek olmaya bekliyor. Her şey VATAN için ve Ne Mutlu TÜRK’üm diyenlerindir. (Aykut Ünker)