İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica ile Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi'ndeki kahvaltıda bir araya geldi.

Bir gazetecinin, seçim sonuçlarına ilişkin "Aradaki bu kadar fark neden kaynaklandı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "O farkın nerelerden kaynaklandığını siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Eğer tabloya bakabilirseniz hangi partilerin oy kaybettiğini, 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki farkları daha net görebiliriz" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, partide bazı kişilerin olağanüstü kurultay çağrısı yaptıklarına ilişkin soru üzerine de "Olağan da olsa, olağanüstü de olsa zaten ocakta olacak. Zaten süreç başlamış vaziyette. Süreci ocak ayında noktalayacağız. Bazen şaşırıyorum. 'CHP'de karışıklık'. Ya ne karışıklığı? Kişi çıkıyor, 'Ben genel başkanlığa adayım' diyor. Bundan daha doğal ne olabilir? Her CHP'li doğal olarak kendisini genel başkan adayı olarak görebilir, görmelidir de. Genel başkanların görevi de yeni genel başkan adaylarına yol açmaktır, ön açmaktır" dedi.