KONYA - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu örgüt hep Kürtlerin başına bela olmuştur. 44 bin insan hayatını kaybetti sizin yüzünüzden, hastalıklı ideolojiniz yüzünden. Kürt meselesinde bütün adımları AK Parti attı. Siz sadece ölümle, baskıyla, şiddetle anılıyorsunuz" dedi.

Akdoğan, AK Parti'nin Cihanbeyli ilçesinde düzenlediği mitingde, Türkiye'nin, kaderini belirleyecek bir seçim yapılacağını söyledi.

Eski Türkiye'yi isteyenler ile yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında büyük mücadele olduğunu belirten Akdoğan, Türkiye'nin krizler ülkesine geri döndürülmeye çalışıldığını ifade etti.

AK Parti'nin büyük yatırımlar yaparken aynı zamanda büyük bir mücadele verdiğini aktaran Akdoğan, hizmet etmek ve milletin emanetine sahip çıkmak için mücadele edildiğini bildirdi.

"Bu Türkiye çok oluyor"

"Bunlar okyanusa maya çalmaya çalışıyor, tutmuyor. Herkes onların yanında, dışarıdakiler, içeridekiler, paralel çetesi, ergenekoncular hepsi bir arada ama bizim arkamızda da millet var. Millet ne diyorsa o oluyor, süper güçlerin dediği olmuyor. Darbe planlayanların oyunları tutmuyor, oyunların üzerinde bir oyun var" diyen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye dev projeler yaptı. Avrupa ülkeleri yatırımları durdurdu. Hepsi küçülüyor, Türkiye büyüyor. Küresel kriz var. Herkes geri gidiyor, Türkiye ileri gidiyor. Bölgesel bir aktör oluyor. Türkiye mazlumlara sahip çıkıyor. İsrail'de katile 'katil' diyor, Suriye'de zalime 'zalim' diyor, Mısır'da darbeye 'darbe' diyor. Herkes sus pus, Türkiye sahip çıkıyor. Dediler ki; 'bu Türkiye çok oluyor.' 12 yıl 'irtica' diye kandırdılar, tutmadı. Döndüler bu tarafa; 'üç fazlasını, beş fazlasını veririz.' Açık artırmaya girdiler. 27 Nisan'da e-muhtıra yayınlandı. Ne yaptınız? Her darbede olduğu gibi şakşakcılık yaptınız. Mısır'da darbe oldu gıkınızı çıkartmadınız. Suriye 300 bin insanı katletti, gittiniz fotoğraf çektirdiniz. Yetmedi Esed rejimi uçağımızı düşürdü, insanlarımızı öldürdü, bizi mi tuttunuz? Esed'in kapısına gittiniz. 'Fazlasını veririm' demekle olmuyor. Niye fazlasını veriyorlar, zaman kaybına tahammülleri yok. Bir an önce 'Türkiye batsın' istiyorlar." 

"AK Parti herkese eşit yardım yapıyor"

Üfürükçü, palavra siyaseti yapıldığını, milletin bunların ne olduğunu gayet iyi bildiğini dile getiren Akdoğan, AK Parti ne derse yaptığı için güven olduğunu ve kimsenin itiraz etmediğini vurguladı. Akdoğan, bir Allah'ın kulunun "AK Parti bize ayrımcılık yaptı, bize hizmet etmedi, biz oy vermedik diye buraya yatırım yapmadı" demediğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"AK Parti'nin kimseye ayrımcılık yaptığını, hizmet götürmediğini duydunuz mu? Duymadınız. Çünkü biz bu millete sevdalıyız. Seçim sonrası bunları gören oluyor mu? Buharlaşıyor hepsi, kayboluyorlar. Ara ki bulasın. Üç beş gün kayboluyorlar, sonra çıkıp niye açıklama yapıyorlar. Ama biz balkona alnımız açık, başımız dik çıkıyoruz. Balkon konuşması yapıyoruz. 'Ey bize oy vermeyenler, sizler bizim canımız, ciğerimiz vatandaşlarımızsınız. Sizleri kucaklıyor, hizmet etmeye devam edeceğiz' diyoruz. Onlar 'bu cahil millet yine AK Parti'ye oy verdi. Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı adam gitti yine AK Parti'ye oy verdi, bunlar zaten anlamaz bu işten' diyorlar. Biz oy vermeyenleri kucaklıyoruz, onlar bize oy verenleri aşağılıyor." 

Türkiye'de çözüm sürecini AK Parti'nin başlattığını anlatan Akdoğan, "Sen barajı geçmezsen çözüm süreci olmazmış... Çözüm süreci başladığında sen var mıydın? Yoktun. Siz takoz olmaktan başka ne yaptınız? Kürt meselesinin çözümünde her şeyi biz yaptık, siz sadece engel oldunuz" dedi.

"Bu örgüt hep Kürtlerin başına bela olmuştur"

"Kürtlere kim zulmediyor, Kürt'ün yolunu kim kesiyor, Kürt esnafın kepengini kim kapattırıyor, kim gidip para çalıyor, kim gidip çocuğunu dağa çıkartıyor, oy vermeye giderken kim yolunu kesiyor, devlet mi yapıyor" diye soran Akdoğan, şöyle devam etti:

"Örgüt yapıyor. Bugün hizmet eden devlet, tehdit eden örgüt var. Yatırım yapan devlet, baskı kuran örgüt var. Bugün millete sahip çıkan, onu kucaklayan, hizmet eden, yatırım yapan, hakkını hukukunu geliştiren bir hükümet var. Ama sürekli zorluk çıkaran, engel olan, baskı yapan, tehdit eden bir örgüt var. Kapı kapı geziyorlar. Sanmayın ki; gidip onların gönlünü kazanmak için geziyorlar. Tehdit ediyorlar, milleti fişliyorlar; 'Kim oy verdi, vermedi.' Sen siyahın gölgesinde örgütün kampanyasıyla oy alırsan bu oylara şaibe karışmayacak mı? Nasıl millet hür iradesiyle verdi? Silahlı adamlarla buluşma şenliği yaparsan, sokak aralarında gezerlerse, diğer partilerin kampanya yapmalarını engellerse, elinde silah olan adamın sözü geçiyorsa, sen göstermelik orada adaysan buna kim inanacak? Nasıl 'bu oyu aldım' diyeceksin?"

"Bunlar örgütün vesayeti altında. Listeleri Selahattin Demirtaş mı belirliyor? Listeleri kandil belirliyor" ifadesini kullanan Akdoğan, "Bunların güçlenmesi demokrasinin güçlenmesi olmuyor. Bunların vesayetten kurtulması, bu yöntemi kınaması lazım" diye konuştu. Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu örgüt hep Kürtlerin başına bela olmuştur. 44 bin insan hayatını kaybetti sizin yüzünüzden, hastalıklı ideolojiniz yüzünden. Kürt meselesinde bütün adımları AK Parti attı. Siz sadece ölümle, baskıyla şiddetle anılıyorsunuz. Bunu birbiriyle karıştırmamak lazım. AK Parti'yi devirmeye çalışanlar, AK Parti olmazsa süreç olur mu? MHP ile mi CHP ile mi çözüm süreci olacak? Paralelcilerle kol kola aşk yaşıyorlar. Kim bu paralelciler, çözüm sürecini sabote edenler, çözüm sürecinin düşmanları, çözüm sürecini provoke edenler. Bunlarla sen nasıl kol kola giriyorsun, ulusalcılarla nasıl kol kola giriyorsun. Bu bir kandırmaca ve oyundur. Bu darbeci vesayet anlayışa, çözüm süreci karşıtlarına kendini kullandıran bir anlayıştır."

MİT tırlarının durdurulması 

Hastalıklı bir anlayış olan paralel çetenin, Türkiye'nin başına bela olduğunu söyleyen Akdoğan, bu çetenin dünyaya Türkiye'yi, kendi ülkesini şikayet ettiğini kaydetti.

Bu çetenin 'Teröristlere yardım ediyorlar' diye MİT tırlarını durdurduklarını belirten Akdoğan, şunları söyledi:

"(Buradan silah çıksın da teröristlere gidiyor) diyelim... Kendi ülkesine ihanet eden bir anlayıştır. Bu milletin hayır duası, bunların beddualarına üstün geliyor. Milletimiz oynanan oyunun farkında. AK Parti varsa güven ve istikrar var. AK Parti varsa çözüm süreci var. AK Parti varsa yeni anayasa yapılabilir, yeni Türkiye kurulabilir. Mazlumlara sahip çıkan bir Türkiye var. Biz çok zengin değiliz, petrol kuyularımız yok ama vicdanımız var. Vicdanımızın sesini dinleyeceğiz."

Akdoğan, daha sonra Cihanbeyli Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını yaptı.