TBMM 

TBMM Başkanı Çiçek, yeni anayasa çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu çarşamba günü ziyaret edecek. Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında saat 10.30'da başlayacak. 

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmaları kapsamında 2 Ocak Çarşamba günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşeceğinin hatırlatılması ve ''Yeni anayasadan umutlu musunuz?'' diye sorulması üzerine de şunları söyledi:

''Hiçbir zaman umutsuz olmadım. Bizi yaşatan, geleceğe bağlayan da umuttur.Dolayısıyla umutsuzluk bizim kitabımızda yer almasın istiyorum. Elbette ki anayasayı yapmalıyız. Daha çağdaş, daha uygar, daha özgürlükçü, daha demokrat bir anayasa yapmalıyız. Bunun için masaya oturmalıyız, konuşmalıyız, özgürce tartışabilmeliyiz. Eğer biz toplumun beklentilerine uygun bir anayasa yapma yönünde irademizi ortaya koyabilirsek, bu bir süre sonra gerçekleşecektir.
Anayasada zaman kısıtı koymamalıyız. 'Şu kadar süre içinde anayasa değişecek' diye bir kural koymamalıyız. Biraz esnek olmalıyız. O nedenle dar alana sıkışıp anayasayı yapacağız diye bir özel çaba içinde olmamalıyız.''