TBMM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da katıldığı Rize günlerine etkinliğine ilişkin Twitter hesabından paylaşılan "Gayda dinleyip, horona eşlik edip, hemşehrilerimizle sohbet ettik' mesajına göndermede bulundu.

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşanBaşbakan Erdoğan, CHP'nin Suriye politikasını eleştirken, ''Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş, meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Biliyorsunuz ben Rizeliyim, İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Diyorum ki siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kendisini Mardin'de söylediğini Rize'de söyleyememekle itham ettiğini hatırlatan Erdoğan, ''Ben Mardin'de söylediğimi de Rize'de de söylerim Sayın Kılıçdaroğlu. Ama sen Rize'ye gidiyorum deyip İskoçya'ya gidersen ne ben şaşırırım ne de millet şaşırır. Bunlar elif görse mertek, tulumu görse gayda, zurnayı görse trompet zanneder. Bunların durumu bu'' diye konuştu.