ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anafartalar Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla yarın yapılacak kutlama törenlerine katılarak bir konuşma yapacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yazılı açıklamasında, parti olarak Çanakkale Savaşı'nın en önemli kara çarpışması olan ve Atatürk'ün komutasında kazanılan Anafartalar Zaferi'nin 101. yıldönümünü, yarın büyük törenlerle kutlayacağını belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek CHP'lilere Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, zaferin kazanıldığı alanda sesleneceğini bildiren Cankurtaran, programla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Sabah saat 08.00'da savaşın en önemli sahası olan Büyük Anafarta köyünde bir araya gelecek CHP’lilere, sanatçı Vedat Sakman, zaferin önemini anlatan konuşma yapacak ve ardından Atatürk için bestelediği şarkıyı seslendirecek. Törende şehitler için bir de arya (ağıt) okunacak. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap edecek. CHP yönetimi, Conkbayırı'nda yapılacak resmi törene de katılacak. Törenlerin bitiminde şehitlikler ziyaret edilecek."

Törene CHP yönetimi dışında partinin 81 il başkanı da katılacak.