MANİSA - Manisa'nın Salihli ilçe meydanında seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meydanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren pankarta dikkati çekerek, "Tayyip kaçar mı? Nereye giderse gitsin, isterse Papua Yeni Gine'ye gitsin, söz veriyorum getireceğim, hesabını soracağım. Öyle kul hakkı yiyip kaçmak yok. Ne yaparsa yapsın hesabını soracağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta ilk kez oy kullanacak iki buçuk milyon genç olduğunu, ülkenin geleceği açısından onlara güvendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Siz bir dikatöre diz çöktürdünüz, onun için sizinle gurur duyuyorum. Şimdi yasaklarla ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Ne diyordu 'oy verin yasakları engelleyeceğiz'. yasak getiriyor. Ne güzel yazmış, (Allah'tan korkmayanlar Twitter'dan korkar oldular), Allah büyüktür. Önümüzde seçimler var sandığa gideceğiz. İki seçeneğimiz var. Bir, bu ülkede barış, huzur, herkesin işi, aşı olsun istiyor musunuz, anneler çocuklarını sabahleyin güler yüzlü okula göndersin istiyor musunuz? Taşeron işçilik olmasın istiyor musun? O zaman ilk atacağımız adım 30 Mart'ta sandığa gidip halkın iktidarını yeniden kurmaya talip misiniz? Söz veriyorum ben de sandığa gideceğim, sizin için çalışıyorum. Tek güvencem bu ülkenin insanları. Size inanıyorum, güveniyorum. Ülkeyi artık bir hükümetin soyduğunu biliyorsunuz, yandaşları biliyorsunuz, nasıl köşeyi döndüklerini, inançlarımızı nasıl sömürdüklerini, Allah'ın kelamıyla nasıl dalga geçtiklerini biliyorsunuz. O zaman 30'unda sandığa gideceğiz ve onlara dersini vereceğiz."

"Huzuru Türkiye'ye yaymak istiyoruz"

Kılıçdaroğlu, Manisa'nın bereketli toprakları, çalışkan insanlarıyla huzurlu olduğunu, en büyük arzusunun bu huzuru Türkiye'ye yaymak olduğunu belirtti. Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için birlikte olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu,  şunları söyledi:

"Yolsuzluklardan hesap sormak için birlikte olacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormak için birlikte olacağız. Ne diyor ozan, 'bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. O vatan bizim vatanımızdır,  yolsuzluk yapanların, hırsızların, kul hakkı yiyenlerin değil. Bizim babalarımız, dedelerimiz Çanakkale'de savaş verdiler. Onlar mücadele ettiler. Bize güzel bir Türkiye bırakmak için. Şimdi biz çocuklarımıza söz verdik, biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye  bırakacağız. Onun için bu seçimler önemli. Büyük önderimiz, büyük devlet adamı, büyük asker, elbette ki Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Onun bize miras bıraktığı Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacağız. O bizim hedefimiz, onun için 30'unda sandığa giderken tüm bu gerçekleri düşüneceğiz ve kararımız öyle vereceğiz."

"(Atama bekleyen öğretmen) diye bir kavram olmayacak"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "304 bin öğretmene söz ver" şeklindeki pankarta ilişkin de,  CHP iktidarında "atama bekleyen öğretmen" diye bir kavram olmayacağını, çocuklarımızla öğretmenlerle buluşturacaklarına işaret ederek, "Son yaptıkları yolsuzluğun rakamını vereyim. 300 bin atama bekleyen öğretmen atansaydı bunlara 30 yıl süreyle maaş ödeyebilirdik. Götürdükleri paranın boyutu bu, 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon. Gemiciye mazot 1 lira, çiftçiye 5 lira. Çiftçiye sözüm var,CHP iktidarında mazot 1.5 lira olacak, nokta" dedi.

Yakın zamana kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çektim aldım ellerinden onu. Başı açık, başı kapalı bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri var. Nazım'ın dediği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.