İSTANBUL (VHA) - DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, “Türkiye tüm imkanlarını kullanarak ‘Özerk Kürt Yönetiminin’  karşısına derhal ‘Özerk Türk Yönetiminin’ kurulmasına önayak olmalı ve gereğini yapmalıdır. Başka bir çıkar yol yoktur. ‘Büyük Devlet’ böyle olunur.” dedi.
DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, “Cumhuriyet tarihinin en tehlikeli sürecini yaşamakta olduğumuz şu günlerde Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu'nun yıllardır  uyguladığı  politikalar Türkiye'yi terör ve ateş çemberine adeta kapı komşu yapmıştır.” diye konuştu.
DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, “‘Sıfır sorun’! politikalarıyla gelinen bu noktada yanlış öngörü ve yanlış politikalarla Türkiye  Musul’da hem itibar hem de önemli bir mevziiyi kaybetmiştir.” dedi.
Abdullahoğlu şöyle konuştu:
“Misak-i Milli sınırları içinde kalan Musul ve Kerkük'teki gelişmelere Türkiye'nin  bu denli kayıtsız kalması tarihi bir hata olmuştur ve bunun vebalinin ne kadar büyük olacağı kısa bir  zaman içinde anlaşılacaktır.
Musul da yaşanan ve direkt Türkiye yi hedef alan son olay Cumhuriyet tarihinde bir ilktir ve mutlaka  bu hükümetin başarı ! hanesine yazılacaktır.
Musul yetmiyormuş gibi bir de Sayın Davutoğlu'nun o ünlü ‘kırmızı çizgisi’ olan Kerkük şehri de Peşmergelerin eline geçmiş bulunmaktadır.
Dünya ile birlikte Türkiye'de  bu gelişmeye de sadece seyirci  kalabilmiştir.
Oysa  2 milyon Türkmen kardeşimiz çok ciddi bir tehlike altında ve korunmasız halde olup tarih boyunca tek umutları tek dayanakları hep Türkiye olmuştur .
Şu anki görüntüsüyle AKP Hükümeti ekonomik beklentileri koruma adına Musul ve Kerkük ü gözden çıkarmış görünmektedir. Ortada ‘kırmızı çizgi’ falan da kalmamıştır.
Durum Türkmenler için son derece tehlikeli bir noktaya gelmiş olup Türkiye' den direkt destek ve koruma  gelmemesi halinde yüzbinlerce Türkmen için yok olma tehlikesi vardır.
Doğru Yol Partisi  olarak Sayın Başbakan ve Sayın Dış İşleri Bakanına  aşağıdaki  tarihi bir uyarı yapmayı milli bir görev kabul ediyoruz:
Türkiye tüm imkanlarını kullanarak ‘Özerk Kürt Yönetiminin’  karşısına derhal ‘Özerk Türk Yönetiminin’ kurulmasına önayak olmalı ve gereğini yapmalıdır. Başka bir çıkar yol yoktur. ‘Büyük Devlet’ böyle olunur.”
DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, “En kısa sürede bu yapılmazsa bu hatanın telafisi asla mümkün olmayacaktır.” diye konuştu.
Abdullahoğlu, “Sonuçta  iki milyon Türkmen kardeşimiz büyük tehlike içinde kaderine terkedilmiş olacak ki bunun hesabını hiçbir hükümet ne bugün nede gelecekte veremez. Kuşkusuz Tarih de Millet de sorumluları asla affetmeyecektir.” dedi.