AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında, kamuda görevden almalara ilişkin, "Bu temizlikler yapılmadığı, bunlar ayıklanmadığı ve gerekli cezalar verilmediği sürece böyle bir risk (darbe girişimi) her zaman var." dedi.

Hotar, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma süreciyle ilgili "her işte bir hayır var" değerlendirmesinde bulundu.

Yaşananlardan sonra artık devletteki tüm kurumların, AK Parti de dahil tüm siyasi partilerin FETÖ unsurlarından temizlenmesinin şart olduğunu vurgulayan Hotar, kamuda binlerce çalışanın görevden uzaklaştırıldığını, çok sayıda askerin ordudan ihraç edildiğini hatırlattı.

Hotar, "Altını çizmek istiyorum, tüm devlet büyüklerimiz defalarca vurguluyor, yapılan eylemlerin, girişimlerin hukuk çerçevesi içinde, hukuki sürecin gerektirdiği şekilde yapıldığına kimsenin şüphesi olmasın. Birçok kaynaktan birbirini kontrol edecek şekilde, kurunun yanında yaş yanmasın anlayışıyla titiz çalışmanın ürünü." diye konuştu.

Devletten uzaklaştırılan, atılan, görevine son verilen kişiler için kimsenin üzülmemesi gerektiğini kaydeden Hotar, şunları söyledi:

"Çünkü bu kişilerin girişimiyle yaptıkları darbe gerçekleşmiş olsaydı şu anda hayatta olup olmadığımız bile belli değildi. Ülkemiz belki üçe beşe bölünmüştü. Ülkenin üzerinde akbaba gibi bekleyen devletler, düşman güçler var. Bir sürü terör örgütleri var. Bunların hepsi ne kadar pay kaparsak o kadar fayda diye paylaşım, bölüşüm içine girmişti.

Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakma anlayışını hayal etmeyi bırakın, 'çocuklarımız hayatta kalacak mı' ya da 'neredelerin' kaygısını yaşıyor olacaktık. Bu kadar büyük bir süreç atlattık. Bildiğimiz, bilmediğimiz, söylediğimiz, söyleyemediğimiz daha birçok unsur, detay var. Bunların hepsini göz önüne alırsak, bu yapılanlar mutlaka olması gerekendi. Bunların yanında istisna olarak belki birtakım eksikler, yanlışlar olabilir ama bunlar fark edilince düzeltilecektir. Nihai olarak devletimiz ülkesini, milletini, vatanını, devletini seven kişilerden oluşan bir iş gücü, memur, bürokrat yapısıyla donatılacaktır. Bu bizim olmazsa olmazımızdır."

"Ayıklanmadığı sürece risk var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Bu temizlikler yapılmadığı, bunlar ayıklanmadığı ve gerekli cezalar verilmediği sürece böyle bir risk (darbe girişimi) her zaman var ve olacaktır ama bunlar minimuma indiği sürece, ülkemizin birlik beraberlik sürecine ne kadar ihtiyacı olduğunu ve bunu ne kadar sahiplendiğini göz önüne aldığımızda bir daha inşallah bu tür kalkışmalar, darbe girişimleri ilelebet olmayacaktır diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.